Portugália felfedezése körutazás

Nyaralás azonosító szám: 22847
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Elhelyezés

  *** hotel
  - 2 éj Porto
  - 1 éj Fatima
  - 1 éj Obidos/ Nazare
  - 2 éj Lisszabon

  Ellátás

  Büféreggeli
  Fakultatív háromfogásos vacsora:39.900 Ft

  Idegenvezetés

  Magyar nyelvű idegenvezető az út során végig. Sintraban helyi idegenvezető is csatlakozik a csoporthoz.

  Program

  1. nap

  Repülés délután közvetlen járattal Portoba. Transzfer a hotelhez. Fakultatív vacsora a szállodában.

  2. nap Porto – Guimares

  Porto folyóparti óvárosi látképe a világörökség része: az Eiffel által tervezett kétszintes I. Lajos-híd, az óvárosi parton Ribeira bájos sikátor negyede, vele szemben Vila Nova de Gaia borkereskedései. Egyéb fő látnivalók: katedrális, papok tornya. Kora délután felkeressük az egyedülálló lépcsősoráról elhíresült barokk Bom Jesus búcsújáróhelyet. A közeli, szintén nagy múltú Guimaresben megtekintjük a XIV. századi Hercegi Palotát, a Mihály-várat (kívülről) és az árkádos Régi Városházát a hamisítatlan óvárosban.

  3. nap Aveiro – Coimbra – Fatima

  Aveiro - a csatornák, hidak és színes házak városa.
  Coimbra - megtekintjük Európa egyik legrégebbi egyetemét és a XII. századi románkori katedrálisáról nevezetes várost.
  Fatima - rövid látogatás Európa egyik leghíresebb katolikus zarándokhelyére, a kegytemplomot és környékét tekintjük meg.
  Szállás Fatimában.

  4. nap Tomar – Batalha – Alcobaca – Nazare

  Tomar - a templomos lovagok vára és kolostora a Világörökség egyik legjelentősebb építészeti és vallási műemléke (konvent, kerengő, vízvezeték).
  Batalha - a portugál gótika remekműve ez a világörökségi kolostor együttes.
  Alcobaca - ciszterci kolostor együttes.
  Nazare - a legkedvesebb óceánparti halásztelepülés, egy sziklaplatón épült óvárossal (pazar kilátással).
  Szállás elfoglalása Obidos/ Nazare környéki szálláshelyen.

  5. nap Obidos – Lisszabon

  Reggeli után könnyed sétát tesz ünk Obidos középkori várfalakkal övezett városmagjának színes házsorokkal szegélyezett macskaköves utcácskáin, vár megtekintése. Transzfer Lisszabonba, majd városnézés. Belem negyed nevezetességei a Jeromosok kolostora, Tengerészek emlékműve, Belém- torony, amelyek a Mánuel-stílus legszebb példái Portugáliában. A városkaput Baixa (azaz alsóvárosi) részen: elegáns Comercio tér és rakpartja, Rossio tér; Szállás Lisszabonban.

  6. nap Sintra-Cabo de Roca – Cascais

  Kirándulás az Unesco világörökségi listáján is szereplő Sintra palota komplexumához. Megtekintjük a Pena Palotát , amely egy XIX. századi építészeti remekmű, majd a XV. századi manuel stílusú Sintra Nemzeti Palotát keressük fel. A hegyekből nyugat felé leereszkedve érjük el Európa legnyugatibb fokát: Cabo de Roca kiugró platójáról csodálhatjuk a magas sziklafalakat mardosó Atlanti-óceánt. Cascais – egykori halászfalu és mai kedves üdülőváros, séta az öbölben.

  7. nap Lisszabon

  Lisszaboni gyalogos városnézés az idegenvezetővel. Felmegyünk a domboldali felsővárosba, megtekintjük a Szent György várat, a régi katedrálist, az Alfama negyedet a sikátorokkal és az elmaradhatatlan lisszaboni öreg villamosokkal. Késő este transzfer a reptérre. Másnap hajnalban érkezés Budapestre.

  Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a programok sorrendje felcserélődhet, ill. módosulhatnak az idegenvezető legjobb belátása szerint. A helyi szabályozások miatt, néhány látnivalónál nincs lehetőség a csoportot vezetni, ezért a hozzátartozó magyarázatokat előtte mondja el kísérő.

  Külön fizetendő

  - Reptéri és egyéb illeték: 39.900 Ft
  - Egyágyas felár: 80.000 Ft
  - Idegenforgalmi adó: kb. 2€ / fő / éj
  Választható program:
  - Sintra - Cabo de Roca - Cascais: 9.900 Ft

  Utazás

  Wizzair menetrend szerinti járatával.
  A körút során végig légkondicionált autóbusszal.

  Poggyászkapacitás

  Utasonként 1db kézipoggyász (40x30x20 cm) és 1db maximum 10 kg-os feladott poggyász. (Ez minden utasunk részére benne van a befizetett út árában, külön már nem kell fizetni érte!
  Lehetőség van a 10 kg-os feladott poggyász helyett nagyobb, 20 kg-os poggyász vásárlására (felár ellenében). Akik megvásárolják a 20 kg-os bőröndöt, azok a 10 kg-os poggyászt már nem vihetik magukkal.
  Amennyiben a 10 kg-os poggyász mellé, pluszban szeretnének egy másik, 20 kg-os bőröndöt is magukkal vinni, abban az esetben meg kell vásárolni a Wizz Priority szolgáltatást is! (A 10 kg-os és a 20 kg-os poggyász együtt csak Wizz Priority szolgáltatás vásárlásával vihető!)
  Wizz Priority azaz az Elsőbbségi szolgáltatást megvásároló utasok vihetik fel az utastérbe az ingyenes kézipoggyászt (40x30x20 cm) illetve egy fedélzeti, 10 kg-os kézipoggyászt, amelynek mérete ebben az esetben legfeljebb 55 × 40 × 23 cm lehet (amennyiben a működési korlátozások ezt lehetővé teszik) .
  Az alábbi tárgyakat ingyenesen lehet a fedélzetre vinni:
  - kabát v. takaró
  - mobiltelefon
  - olvasnivaló az útra
  - 2 év alatti gyermek esetén bébiétel az útra, összehajtható babakocsi v. kis méretű bölcső
  - testi fogyatékosság esetén 1 pár mankó
  MEGJEGYZÉS! Csoportos utazás estén azon utasoknak akik Elsőbbségi beszállást vásároltak ugyan úgy meg kell várniuk a többi utas társukat is, amíg az Ő poggyászuk megérkezik. A csoportot a Wizz Air által előre meghatározott helyekre az adottút szervezője ülteti be, gondosan ügyelve arra, hogy lehetőség szerint az együtt utazók egymás mellett üljenek a gépen, így az elsők közötti felszállásnak sincs nagy jelentősége.
  Mindezekből adódóan csoportos utazás esetén az Elsőbbségi beszállás előnyei nagy részt elvesznek!
  Nyaralás azonosító száma: 22847

  Portugália, Portugál körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!