Közép-Portugália kincsei Lisszaboni városnézéssel körutazás

Nyaralás azonosító szám: 44590
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Közép-Portugália kincsei Lisszaboni városnézéssel körutazás információk

  Utazás repülővel menetrend szerinti járattal, elhelyezés 1 éj 3*-os szállodában, 3 éj 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban, reggelis ellátással, 1 alkalommal vacsora.

  UNESCO világörökségi helyszínek, kulturális látnivalók, magyar csoportkísérő.

  Közép-Portugália kincsei Lisszaboni városnézéssel körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Lisszabon - Fatima - Tomar - Coimbra

  Elutazás Budapestről, majd Közép-Portugália felfedezésére indulunk. Első állomásunk Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye. Fatima misztikus hely minden hívőnek és ateistának egyaránt. A leírás szerint 1917. május 13-án volt az első „Mária jelenés”. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, Portugália egyik leglátványosabb helyszínére. Megtekintjük a Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét kerengőjéből hat ma is látogatható. Tomarból Coimbrába, az ősi egyetemi városba utazunk. Sétálunk a 13. században épült, első portugál egyetem falain belül, megtekintjük a dísztermet, a falakat díszítő híres azulejos csempéket, a Szent Mihály kápolnát, és a barokk könyvtárat, ahol közel 300.000 kötetet őriznek. Elsétálunk a közelben található Sé Nova székesegyházhoz és a Sé Velhohoz.
  Vacsora és szállás Coimbraban. Szállás: Hotel Dona Ines 3*.

  2. nap: Coimbra - Batalha - Alcobaca - Óbidos - Lisszabon

  Reggeli után Batalhaba utazunk, itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzattal. Következő állomásunk Alcobaca. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort. Ezután Óbidosba utazunk. A középkori falak övezte, bástyákkal és macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Este érkezünk Lisszabonba.
  Szállás a belvárosban, a vacsora fakultatív. Szállás: Hotel Turim Marques 4*

  3. nap: Lisszabon - Cabo da Roca - Sintra - Lisszabon

  Reggeli után ellátogatunk Európa legnyugatibb pontjához, a lélegzetelállító Cabo da Roca-hoz. Ezután irány Sintra, az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták és buja kertek várják a turistát. Sétánk során megtekintjük a tölcséres tornyáról híres, grandiózus Sintra palotát, aztán autóbusszal felfedezzük a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. A vacsora fakultatív.

  4. nap: Lisszabon

  További lehetőség Lisszabon aprólékos felfedezésére egyénileg. A város még számos látnivalót tartogat. Vegyük át a mediterrán város lüktetését. Sétáljunk le a tengerpartra, csodáljuk meg az impozáns Praco do Commercio teret vagy élvezzük az óceán szelét. Felszállhatunk a híres lisszaboni villamosra, amely könnyedén kúszik fel a meredek emelkedőkön. A villamosból a város egy másik arcát is megismerhetjük. Térjünk be egy hangulatos kávézóba vagy látogassunk el a Nemzeti Múzeumba. A nap végét lehetőségünk lesz megkoronázni egy hangulatos Fado esttel (fakultatív), ahol szenvedélyes dallamok kíséretében fogyaszthatjuk el ízletes vacsoránkat.

  5. nap: Lisszabon - Budapest

  Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre.

  UNESCO Világörökségi helyszínek:

  Tomar - Krisztus kolostor, Coimbra - egyetem, Batalha - Szűz Mária templom, Alcobaca - Santa Maria kolostor, Sintra - a város és környéke, Lisszabon - Jeromos-rendiek kolostora és a Belém torony.

  Közép-Portugália kincsei Lisszaboni városnézéssel körutazás programok

  Fakultatív Fado est: 27 000 Ft / fő

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 44590

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyet illetékkel
  - személyenként 1 db max. 8 kg-os kézipoggyásszal és 1 db max. 23 kg-os feladható bőrönddel (melynek értéke: kb. 103 000 Ft)4 éj szállást3-4*-os szállodákbana reggelis ellátást és 1 alkalommal vacsorát (1. napon) a megadott programokat a helyszíni közlekedést a magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - az idegenforgalmi adót (helyszínen fizetendő)kb. 10 EURa belépőket(helyszínen fizetendő)kb. 60 EURaz útlemondási biztosítást2,2% (vagy COVID-19 fedezettel: 4%)

  Egyéb költségek

  Egyágyas felár72 000 Ft BBP utasbiztosítás (Aegon)- Basic: 590 Ft/fő/nap- Extra: 790 Ft/fő/nap- Exclusive: 1.090 Ft/fő/nap

  Portugália, Portugál körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!