Szilveszter Portugáliában

Nyaralás azonosító szám: 42254
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, szállás Coimbrában 3*-os, Lisszabonban 4*-os szállodában. Ellátás reggeli, 1 vacsora Óévbúcsúztató az Atlanti-óceán partján, a műemlékekben gazdag, modernül lüktető városban, Liszabonban. Kirándulások Közép-Portugália UNESCO Világörökségi városaiba. Szilveszteri program, Unesco Világörökségi helyszínek. Helyek korlátozott számban. Garantált indulás!

  Körutazás leírása

  1. nap Budapest – Lisszabon – Óbidos – Alcobaca – Batalha – Coimbra

  Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren 03:30 órakor. Elutazás Budapestről a Tap légitársaság közvetlen járatával 05:20 órakor. Érkezés Lisszabonba 08:05 órakor, majd utazás Óbidosba. A középkori falak övezte, bástyákkal, macskaköves szűk utcákkal teli város Portugália leghangulatosabb városa. Egy órás séta a városban kávézással. Óbidosból Alcobacaba utazunk tovább. Megtekintjük a 12. században, Alfonz király által alapított monumentális Santa Maria kolostort, mely1989 óta része az UNESCO Világörökségének. Délután érkezünk Batalhaba. Itt található Portugália legszebb angol gótikus kolostora és temploma, a Győzelmes Szűz Mária templom, amely 1983-óta az Unesco Világörökség része. A templom külön érdekessége a befejezetlen kápolna, melynek legszebb része a 15 méter magas és 7 méter széles kapuzat. Kora este érkezünk Coimbrába. A szállás elfoglalása után vacsora a szállodában, majd szabadprogram. Szállás: Hotel Dona Ines.

  2. nap : Coimbra - Fatima - Tomar - Lisszabon

  A délelőtti órákban (szigorú időpont egyeztetéssel) az egyetemi barokk könyvtárba látogatunk, ahol közel 300 ezer kötetet őriznek. Megtekintjük a falakat díszítő híres azulejos csempéket, majd a Szent Mihály kápolnát. Coimbrából Fatimába utazunk tovább. Fatima, mely Európa egyik legjelentősebb zarándokhelye, Mária kegyhely. Fatima minden hívőnek és ateistának egyaránt egy érdekes város. A leírás szerint 1917. május 13.-án volt az első jelenés, és október 13.-án a nap csoda. Itt jelent meg a Szűzanya a három pásztor (két lány egy fiú) előtt. Megtekintjük a csodálatos teret, amely nagyobb, mint a római Szent Péter tér, és amelyet évente több mint 7 millió látogató keres fel. A Nosa-Senhora-do-Rosário bazilika megtekintése után érkezünk Tomárba, amely a Nabao folyó partján terül el. Tomar Portugália egyik történelmi gyöngyszeme és leglátványosabb helyszíne. Megtekintjük a Convento de Cristoa, Krisztus-rendi lovagok egykori várát és kolostorát, amely Portugália legnagyobb épület együttese. A 12. században épült hét belső kerengőjéből hat ma is látogatható. Az épületek 1983 óta az UNESCO Világörökség része. A program után este érkezünk Lisszabonba. A szállás elfoglalása (Hotel Jupiter Lisboa 4* ) után szabadprogram.

  3. nap Sintra - Cabo da Roca- Cascais

  Reggeli után utazás Sintrába. Sintra az elvarázsolt kastélyok városa, ahol mesebeli paloták, buja kertek várják a turistát. Sintra és környéke 1995-óta az UNESCO kulturális világörökség része. Rövid séta a városban, majd megtekintjük Sintra leghíresebb látnivalóját, a Királyi palotát. Továbbutazás Cabo da Roca-hoz, Európa legnyugatibb pontjához. Miután a magas sziklákról megcsodáltuk a végtelen óceánt, a hajdani kis halászfaluból kinőtt, felkapott üdülőhelyre, Cascaisba utazunk, ahol bebarangoljuk a hangulatos várost és teszünk egy sétát a tengerparton, majd újra lisszaboni szállodánk felé vesszük az irányt! Este szabad program.

  4. nap Lisszabon

  Reggeli után először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasteiro dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk és a Kereskedelmi térnél az óváros gyalogos felfedezésére indulunk. Felfedezzük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, és megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik. Városnézésünket a Rossio téren fejezünk be. A nap hátralévő részében szabadprogram. A szállodába mindenki egyénileg utazik vissza. Este fakultatív gálavacsora a szállodában, majd séta a Praca do Commérciora, a Kereskedők terére, ahol éjfélkor, a Tejo folyó fölötti eget pompás színekkel megfestő, varázslatos tűzijátékkal búcsúzunk a 2019-es évtől.

  5.nap Lisszabon

  Délelőtt kipihenjük az előző nap fáradalmait, majd délután lehetőséget adunk a főváros egyik legérdekesebb helyének felfedezésére: elmetrózunk a Tejo folyó torkolatánál lévő modern szabadidős parkig, a Nemzetek Parkjáig, ahol a vízparton egy 1 km hosszú kötélpályás telekabin közlekedik a folyó és az ég között. Innen tökéletes rálátásunk nyílik a 17,2 km hosszú Vasco de Gama hídra, mely Európa leghosszabb hídja!

  6. nap Lisszabon - Budapest

  Korai reggeli, majd transzfer a repülőtérre. Indulás 11:05 órakor, érkezés Budapestre 15:40 órakor.

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Alcobaca – Santa Maria kolostor Batalha - Szűz Mária templom Coimbra – Egyetem Tomar: Krisztus kolostor Lisszabon – Jeromos-rendiek kolostora és a Belém-torony Sintra – a város és környéke. A programváltozás jogát fenntartjuk!

  További információk

  TAP menetrend
  2019. 12. 28. Budapest-Lisszabon: 05:20-08:05
  2020. 01.02. Lisszabon- Budapest: 11:05-15:40

  Utazás idegenvezetője

  Az út idegenvezetője Dani Gabriella. "Quem não viu Lisboa, não viu coisa boa"- Ki Lisszabonban még nem lépett, nem látott igazán szépet! (népszerű portugál mondás)
  "Úgy tartják, Lisszabonban élni mindig szerencse volt, kivéve persze a pusztító földrengés napját 1755-ben. Nincs még egy olyan európai főváros, amihez a hét dombra épült festői látványt nyújtó Lisszabont hasonlítani tudnám. Igazi, ízig-vérig mediterrán város. Nyüzsgő, életteli, barátságos, modern, de mégis hagyománytisztelő. A kávézókkal, éttermekkel teli városnegyedek gyönyörű csempékkel borított házfalak azonnal elbűvöli az idelátogatót, a kellemes időjárásról nem is beszélve. Portugália nekem szerelem volt első látásra. „Kapcsolatunk” több mint öt éve kezdődött, azóta is töretlen, sőt, évről évre mélyül. Portugál földre lépve tudtam, „otthon vagyok”, hazaérkeztem. A végtelen óceán, a vadregényes táj, a pompás építészet, a dicső régmúlt és a jelen együttélése, a portugál konyha változatossága, az itt élők kedvessége, a mindent elárasztó végtelen nyugalom azonnal rabul ejtett. Akkor és ott éreztem, tudtam, Portugália minden szegletébe el akarok jutni. Az elmúlt években keresztül-kasul beutaztam az országot, 2014-ben és 2015-ben gyalog is bejártam Észak-Portugália bizonyos részeit a Szent Jakab Zarándokút - Caminho Central Português de Santiago és Caminho Português da Costa- két szakaszán."

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 42254

  Portugália, Portugál körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!