Prága utazás Prága És Karlovy Vary Autóbusszal

Nyaralás azonosító szám: 46531
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos autóbuszos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

  Budapest – Telč – Prága – Karlovy Vary – Krušovice – Brno – Budapest

  Prága a szépség szinonimája. A kanyargó Moldvát két oldalról szegélyező cseh főváros ragyogó házai között szinte minden európai építészeti stílus képviselteti magát: román, gótikus, reneszánsz, barokk és szecessziós épületek, paloták, templomok gyönyörködtetik a szemet lépten-nyomon. A négynapos program során Prága mellett Karlovy Vary ragyogó fürdővárosának megismerésére is lehetőség nyílik. Az élményeket a világhírű cseh sörrel érdemes leöblíteni. A Krušovicei sörgyárban tett látogatás bepillantást nyújt a titkos cseh sörkészítési technológiába.

  Szállás leírása

  3 éjszakai szállás Prágában helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodában.

  Program

  1. nap Budapest – Telc - Prága

  Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban autóbusszal Prágába, rövid pihenőkkel. Útközben rövid városnézés Csehország egyik kis gyöngyszemében, Telcben, mely az UNESCO Világörökség listáján szerepel. A város a főteret ölelő barokk és reneszánsz stílusban épült színes házairól ismert. A macskaköves utcák házai mögött magas falaival kiemelkedik a mai napig eredeti formájában pompázó XVI. századbeli reneszánsz kastély. Rövid szabadidő után továbbutazás Prágába. Megérkezés az esti órákban. A szállás elfoglalása, vacsora a szállodában.

  2. nap Prága

  Reggeli után gyalogos városnézés a belvárosban. A főbb látnivalók megtekintése kívülről: a Hradzsin negyedben Szent Norbert szobra, a Szent Rókus templom, az Érseki Palota, a Szent Vitus székesegyház, a királyi palota, az Arany utcácska. Itt látható a középkori szobrászművészet kiemelkedő műve, a Kolozsvári testvérek egyetlen megmaradt alkotása, a Sárkányölő Szent György szobor. A Kisoldal hangulatos utcáin, majd a Károly hídon átsétálva az Óvárosban folytatódik a városnézés. A városháza tornyán megcsodálható a középkori csillagászati óramű, az Orloj. A séta során látható Közép-Európa legrégebbi egyeteme a Károly Egyetem, majd a Lőportorony és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs ház. A program a Vencel téren ér véget. A nevezetességek megtekintése után rövid szabadidő, majd vacsora a szállodában.

  3. nap Karlovy Vary - Krušovice

  Reggeli után elutazás a Teplá folyó mellett található Karlovy Varyba, ahol a felújított Monarchia korabeli épületek között sétálva csodálható meg a gyönyörű természeti környezetben fekvő város. A városnézést követően továbbutazás Csehország egyik legrégebbi sörfőzdéjébe, az 1581-ben alapított Krušovice gyárba. A városban minden adott volt a kiváló minőségű sör előállításához, mely rövid időn belül hírnévre tett szert. II. Rudolf cseh király is felfigyelt rá, és megvásárolta a sörfőzdét, így lett Krušovice a prágai királyi udvar hivatalos söre. A másfél órás programból nem hiányozhat a sörkóstolás sem. A gyárlátogatás után visszautazás Prágába. Vacsora a szállodában.

  4. nap Prága – Brno – Budapest

  Reggeli után hazautazás Budapestre. Útközben gyalogos városnézés Brnóban, az ország második legnagyobb városában. A program során látható az Óvárosháza, a piactér és a gótikus Szent Péter és Pál katedrális. Rövid pihenőkkel továbbutazás Budapestre. Megérkezés az esti órákban.

  Fel- és leszállási lehetőség: Győr – Arrabona pihenő

  Minimum létszám: 36 fő

  Az ár tartalmazza

  • utazás légkondicionált autóbusszal Budapestről
  • 3 éjszakai szállás Prágában helyi besorolás szerinti háromcsillagos szállodában
  • félpanziós ellátás
  • kirándulások és programok a leírás szerint
  • sörgyár látogatás és sörkóstolás Krusovicében
  • magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt
  • audioguide használata a városnézések során

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás (a részvételi díj 2 %-a)


  Nyaralás azonosító száma: 46531

  Csehország, Prága utazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  +36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!