Róma - csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

Nyaralás azonosító szám: 37046
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Róma - Csoportos Városlátogatás

  Csoportos városlátogatás magyar idegenvezetéssel

  La Citta Eterna az örök város mindenki számára mást jelent. Egyben azonban összes rajongója egyetért: ezeréves épületeivel, elbűvölő piazzáival, világhírű művészeti kincseivel és kulturális örökségével Róma a világ egyik legszebb városa. Olyan, mint egy élő múzeum, ahol nem lehet betelni azzal a tömérdek szépséggel, mely mindenhol, még a legeldugottabb kis boltív alatt is megtalálható. A gasztronómiai örömök mesteri harmóniát alkotnak a gyönyörű látnivalókkal, az olasz konyha remekei még azokat is elérzékenyítik, akik szívéhez nem a hasukon át vezet az út. A Vatikán, a Spanyol lépcső, a Trevi-kút, a Pantheon, a Colosseum és megannyi híres látványosság felfedezése után érdemes az estéket a hangulatos Campo dei Fiori környékén vagy a Trasteverén eltölteni, ahol a város legjobb éttermei is találhatók. A csoportos városlátogató program alkalmat kínál Róma, vagy ahogyan a helyiek hívják: Il Bel Paese - a gyönyörű ország felfedezésére. Azoknak, akik még nem látták Rómát és azoknak, akik többedszerre sem tudnak betelni szépségével.

  1. nap

  Elutazás Budapestről Rómába repülőgéppel, átszállással. Megérkezés, majd transzfer és rövid panoráma városnézés az örök városban az emblematikus látnivalók: az V. századi Santa Maria Maggiore-bazilika, a Colosseum, a Forum Romanum, a Capitolium, a Piazza Venezia a Vittorio Emanuele-emlékművel, az Angyalvár és a Vatikán környékének érintésével. A szállás elfoglalása, majd este szabadprogram. Szállás Rómában.

  2. nap

  Reggeli a szállodában, majd félnapos gyalogos városnézés helyi közlekedéssel. A Spanyol lépcső, a Piazza Navona, a Pantheon (megtekintése kívülről) és a Trevi-kút felkeresése. Délután szabadprogram, vagy fakultatív programlehetőségként Róma ókori emlékeinek megtekintése: az egykori amfiteátrum, a Colosseum megtekintése, melynek építését Titus uralma alatt i.sz. 72-ben kezdték és 50-70 000 nézőt fogadhatott be. 404-ben Honorius császár szüntette be a véres mutatványokat, később kőbányának használták és számos palota épült köveiből. Később séta a Forum Romanum területén, ahol ismerkedés a császárság épen fennmaradt épületeinek, romjainak, mindennapjaival. Szállás Rómában.

  3. nap

  Reggeli, majd egész napos szabadprogram. Délelőtt fakultatív programlehetőség helyi közlekedéssel: a Vatikáni Múzeum és a Sixtus-kápolna megtekintése. A vatikáni múzeumok a világ egyik leggazdagabb és legnagyobb műgyűjteményével rendelkeznek, köztük a leghíresebb a Michelangelo freskóival díszített Sixtus-kápolna és Raffaello stanzái, avagy pápai lakosztályai, a quattrocento kiemelkedő műalkotásai. Délután fakultatív programlehetőség: a hangulatos Trastevere negyed felkeresése. A Trastevere a város egyik legérdekesebb negyede, mely az ókortól kezdve lakott, borostyánnal befuttatott pasztell házfalak, apró, keskeny utcák, közök, terek, átjárók labirintusa. A környék felfedezése, köztük a gazdagon díszített Santa Maria in Trastevere templom, majd ebéd vagy vacsora egy jellegzetes helyi étteremben. Szállás Rómában.

  4. nap

  Szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre repülőgéppel a menetrend szerint.

  Minimum létszám

  20 fő

  Róma - Csoportos Városlátogatás az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív programok (min. 15 fő esetén)
   Az ókori Róma, belépővel*
   Vatikáni Múzeum, belépővel*
   Trastevere ebéddel
   *Kérjük, hogy jelentkezésüket a fakultatív programokra és a félpanzió igénylésére a megrendeléskor szíveskedjenek jelezni.

  Róma - Csoportos Városlátogatás az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest Róma Budapest útvonalon, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
  • 3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • repülőtéri transzferek
  • félnapos panoráma városnézés autóbusszal
  • félnapos gyalogos városnézés helyi közlekedéssel
  • 48 órás közlekedési bérlet, mellyel ingyenesen használhatók a római tömegközlekedési eszközök
  • idegenforgalmi adó
  • magyar idegenvezető

  Róma - Csoportos Városlátogatás szállás

  3 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti négycsillagos szálloda kétágyas szobáiban

  Ellátás

  reggeli  Nyaralás azonosító száma: 37046

  Olaszország, Róma városlátogatás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!