Utazás időtartama

5 nap / 4 éjszaka.

Indulási időpontok

2021.VII.14., VIII.18.

Utazás

Wizz Air menetrend szerinti járataival.

Római séták (2021) elhelyezés

3/4*-os belvárosi szállodában.

Római séták (2021) ellátás

Büféreggeli.

Minimum létszám

15 fő.

Római séták (2021) program

1. nap

Elutazás Budapestről a menetrend függvényében az esti órákban. Transzfer a szálláshelyre, elhelyezkedés.

2. nap

Délelőtt panorámás városnézés autóbusszal, megállással a Szent Pál Bazilikánál. Délután séta helyi idegenvezetőnkkel az örök Városban, amely érinti a Spanyol lépcsőt, a Trevi-kutat, amelybe ha pénzérmét dobnak biztos a visszatérés az olasz fővárosba, a Miniszteri palotát, a Parlament alsó házát, a kupolájáról híres Pantheont, a szökőkutakkal ékes Navona teret.

3. nap
Fakultatív látogatás a Vatikán Múzeumba és a Szent Péter bazilikába, helyi közlekedéssel.(23.900 Ft/fő)
Ez a séta szinte kihagyhatatlan mindazok számára akik eljutnak az Örök Városba. Gyönyörködhetnek a Szt. Péter tér lenyűgöző épületegyüttesében és a Szt. Péter bazilika számtalan emlékében, amelyek közé a közelmúltban bekerült II. János Pál pápa síremléke is. A Vatikáni Múzeumban láthatják a Sixtusi kápolnát Michelangelo freskójával és több más híres alkotás mellett a Laokoon szoborcsoportot is.

4. nap

Félnapos fakultatív program keretében ismerkedés az ókori Róma emlékeivel (21.900 Ft/fő)
Belülről tekinthetik meg a híres gladiátor viadalok színhelyét, a Róma jelképévé vált Colosseumot, megcsodálhatják az ókori Róma központjának romjait őrző Forum Romanumot. A Palatinus dombon időzve képet alkothatnak arról, milyen fényűző életet élhettek a gazdag rómaiak, hiszen Augustustól Septimus Severusig számtalan római császár kedvelt építkezési helye volt ez a terület.
Félnapos fakultatív kirándulás a Rómától 40 km-re található Tivoliba ( 27.900 Ft/fő), amely már az ókorban híressé vált mészkőbányáiról, innen szállították a köveket, amelyeket Colosseum építésénél is felhasználtak. Leghíresebb palotája a Villa d'Este, amelynek parkjában 500 különféle formájú és nagyságú szökőkút működik. Liszt Ferenc, a palota vendége itt komponálta a Villa d'Este kútjai című szimfonikus költeményét. Séta a palota reprezentációs termeiben és magánlakosztályaiban. A parkban többek között Diana barlangját, a Száz szökőkút sétányát, a Sárkányok, a Víziorgona, Neptunus és az ovális szökőkutak magasbatörő vizét csodálhatják meg.

5. nap

Félnapos fakultatív program keretében Róma híres tereire és az Angyalvárba is eljuthatnak ( 17.900 Ft/fő). A gyalogséta útvonala: Angyalvár (belülről), Angyalhíd és a Tiberisz folyó, Campo di Fiori ( Virágos mező tere), Farnese Tér és Palota kívülről.
Délután szabad program, transzfer a repülőtérre, hazautazás a menetrend függvényében az esti órákban.

A programok sorrendje felcserélődhet.
Helyszínen fizetendő idegenforgalmi adó 3*-os elhelyezés esetén 4,00 EUR/fő/éj, 4*-os elhelyezés esetén 6,00 EUR/fő/éj.
Feladott poggyász felárért foglalható.
 

Utazási iroda hazai besorolás
Nyaralás azonosító száma: 27000

Olaszország, Róma városlátogatás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!