Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén

Nyaralás azonosító szám: 49531
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén program leírása

  Csoportos körutazás tengerparti pihenéssel
  Izgalmas szafari programok Tanzánia változatos nemzeti parkjaiban, köztük a Serengeti végtelen szavannáin, majd tökéletes kikapcsolódás Zanzibár meseszép, hófehér homokos tengerpartjain - tartson velünk!
  Dátum: 2022. január 24 - február 4.
  Időtartam: 12 nap/10 éj.
  Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal.
  Repülési idő: Kb. 10 óra.
  Elhelyezés: 3* lodge-okban a szafari program során, 4* szállodában Zanzibáron.
  Ellátás: félpanzió Arushában, teljes ellátás a szafari alatt, all inclusive Zanzibáron.
  Idegenvezetés: A csoportot magyar nyelvű idegenvezető kíséri.
  Minimum létszám: 18 fő.

  Serengeti szafari program pihenéssel Zanzibár szigetén ajánlatunk program leírása

  1. nap: utazás Tanzániába

  Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban, utazás amszterdami átszállással, érkezés Kilimandzsáró repülőtérre helyi idő szerint az esti órákban, transzfer a szállodába, akklimatizálódás. Szállás Arushában. (1 éj, a késői érkezés miatt ezen a napon nincs vacsora).

  2. nap: Manyara-tó Nemzeti Park

  Reggel utazás a Manyara-tó Nemzeti Parkba, amely a Manyara-tó partja és a Rift-völgy meredek fala között fekszik, ez az egyetlen park a térségben, ami egész évben zöld. A tó és környéke leginkább páratlan madárvilágáról nevezetes, pelikánok, kormoránok, rózsaszín flamingók és számtalan egyéb madárfajta található itt. Szállás a Manyara-tó környékén (1 éj).

  3. nap: Serengeti Nemzeti Park

  Ma az UNESCO Világörökség részét képező Serengeti Nemzeti Park irányába utazunk, Tanzánia első és legnépszerűbb nemzeti parkjába. A Ngorongoro Természetvédelmi Területen és a Serengeti-síkságon haladunk át, útközben folyamatosan vadakat figyelhetünk meg. Vacsora és szállás a nemzeti park területén fekvő lodge-ban (1 éj).

  4. nap: Serengeti Nemzeti Park

  Kora reggel vadlesre indulunk a világ egyik leghíresebb vadrezervátumában. A közel 15 ezer km2-es terület Tanzániában, a kenyai határ mentén fekszik, a Viktória-tó mellett. Itt találhatjuk a természetfilmekből ismert klasszikus afrikai tájat, a végtelen szavannákat. A park állatvilága rendkívül gazdag, oroszlánok, elefántok, gnúk, zebrák, gepárdok, leopárdok, zsiráfok, antilopok, vízilovak, majmok, hiénák, sakálok mind otthont találnak itt. Piknik ebéd után utazás a Ngorongoro Természetvédelmi Terület irányába, a Világörökség részét képező Ngorongoro-kráterhez. Útközben vadles a Serengeti szavannáin. Szállás a kráternél (1 éj). ű

  5. nap: Ngorongoro Kráter

  Reggel leereszkedünk a Ngorongoro kráterbe. A hatalmas vulkanikus kráter egész Kelet-Afrika vadvilágának kicsinyített mása, területe csupán 260 km2, de folyók, mocsarak, tavak, hegyek, völgyek, síkságok és bozótos szavannák teszik változatossá a tájat. A kráter otthont ad zebráknak, gnúknak, továbbá gazellák ezrei, bivalycsordák, jávorantilop nyájak, kongónik, elefántok, oroszlánok, gepárdok, hiénák, varacskos disznók, megannyi vízi-, ragadozó- és énekesmadár is él itt. Délután utazás Arushába, szállás Arusha környékén (1 éj).

  6. nap: utazás Zanzibárra

  Reggeli után transzfer Arusha repülőterére, elutazás Zanzibár szigetére. Transzfer a tengerparti szállodába (5 éj).

  7-10. nap: Zanzibár

  Szabad program, kikapcsolódás Zanzibár lenyűgöző, fehérhomokos tengerpartján.

  11-12. nap: utazás Budapestre

  Az utolsó napon még lehetőség van kiélvezni az all inclusive szálloda szolgáltatásait és strandolni egy utolsót. Késő délután transzfer a sziget repülőterére, elutazás amszterdami átszállással és technikai megállóval Dar Es Salaam-ban, éjszaka a repülőn. Érkezés Budapestre másnap a dél körüli órákban.

  A programok sorrendje változhat.

  Hasznos információ: Malária elleni gyógyszer szedése ajánlott az út során, sárgaláz elleni oltás Európából érkező utasok számára nem kötelező. Javasoljuk felkeresni az Országos Epidemiológiai Központot, ahol a szükséges védőoltásokkal valamint egyéb trópusi egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban naprakész tájékoztatást adnak.

  Fontos

  A részvételi díj tartalmazza: repülőjegyek, 5 éj szállás a szafari program során teljes ellátással, 5 éj szállás Zanzibáron all inclusive ellátással, programok a leírás szerint, belépőjegyek a nemzeti parkokba, útlemondási biztosítás. 
  A részvételi díj nem tartalmazza: repülőtéri illetékek: kb. 179 000 Ft/fő, tanzániai vízumdíj (helyszínen fizetendő, kb. 50 USD/fő), borravalók (helyszínen fizetendő, kb. 45 USD/fő), utasbiztosítás.

  Egyágyas elhelyezéssel: 1 289 900 Ft/fő.
  Nyaralás azonosító száma: 49531

  Tanzánia, Tanzánia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!