Skócia - Legendák Földjén - Csoportos Körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45204
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Edinburgh - Pitlochry - Inverness - Loch Ness-i tó - Cawdor - Elgin - Glencoe-völgy - Stirling - Falkirk - Glasgow

  Skócia, ez a viszonylag kis területű, csatákban és cselszövésekben gazdag történelmű Brit-szigeti országrész elképesztő vidékeket és mesébe illő helyszíneket tartogat. Rettenthetetlen kastélyai és várai között nincs két egyforma. A Loch Ness partján álló Urquhart vára a középkori Skócia legerősebb vára volt, ma már csak vadregényes rom, viszont az egyik legnépszerűbb.
  Már a kora XIII. századtól lakták, otthona volt többek között I. Eduárdnak is, azonban a XVII. század végén lerombolták, s nem is építették újjá. Érdemes felkaptatni a csigalépcső maradványokon az egyik romos toronyba, hátha sikerül Nessie-t, a tó híres szörnyét lencsevégre kapni. A tekintélyt parancsoló Edinburgh-i vár a Royal Mile utca felső végén magasodik egy sziklacsúcson, immár 9 évszázada. Számos történelmi konfliktus helyszínéül szolgálva a 1603-as egyesítéséig működött királyi várként. Itt található többek közt a város legidősebb fennmaradt épülete, a Szent Margit kápolna is, névadójának édesanyja nem volt más, mint Szent István királyunk lánya, Ágota. Maradva a „Királyi mérföld” utcán, de annak alsó végén a királynő hivatalos skóciai rezidenciája, a Holyroodhouse Palota emelkedik.
  A XV. századtól Skócia királyainak és királynőinek volt legfontosabb lakóhelye, de mai formáját II. Károlynak köszönheti. A királyi családon kívül állítólag egy szellem is lakja: az 1592-ben boszorkánysággal vádolt Bald Agnes (Kopasz Ágnes) szelleme bolyong itt holdvilágos éjszakákon. Skócia festőien zord tájai, a híres, szilaj skót felvidék ködbe vesző zöldje, a szélfútta kikötők, a végtelen mély tavak, a szellemjárta kastélyok és természetesen a skót whisky mindenkit levesz a lábáról, aki ide ellátogat. Életre szóló élményekkel gazdagszik, amit még unokáinknak is mesélni fog.

  Szállás leírása

  5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap: Budapest - Edinburgh

  Elutazás Budapestről átszállással Skóciába. Az érkezést követően buszos városnézés Edinburgban.
  Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

  2. nap: Edinburgh

  Edinburgh kétség nélkül a világ egyik legszebb városa, fantasztikus, nyüzsgő kulturális központ. Reggeli után városnézés Edinburghban: a vár megtekintése, majd séta a híres "Királyi mérföld"-ön, a Royal mile-on, ami az UNESCO Kulturális Világörökség része és az óváros központja. Séta a Holyroodhouse Palotához, a jelenlegi királyi rezidenciához, majd délután látogatás a Britannia Királyi Yachtnál.
  Vacsora és szállás Edinburgh környékén.

  3. nap: Edinburg - Pitlochry - Inverness

  A reggelit követően - elhagyva Edinburgh városát - utazás a Felföldre. Látogatás és whisky kóstoló az 1898-ban alapított Dalwhinnie lepárlóban. A festői kisváros Pitlochry és viktoriánus épületeinek megtekintése, majd látogatás a Blair Atholl kastélyban. Több mind 30 gazdagon díszített szobájában eredeti bútorok, festmények találhatók, viktoriánus báltermét 175 agancs díszíti.
  Vacsora és szállás Inverness környékén.

  4. nap: Inverness - Loch Ness - Cawdor - Elgin - Inverness

  A reggelit követően utazás a 38,5 km hosszú Loch Ness-i tó vidékére. Hajókázás a szörnyéről elhíresült, legendák övezte tavon. Délután látogatás Cawdor-nál, Skócia egyik legromantikusabb kastélyánál, amely Shakespeare Macbethjében is szerepel. Az „észak lámpása” néven ismert Elgin katedrális romjainak megtekintése. Az 1224-ben alapított székesegyház az egyik legfontosabb és legszebb templomépület volt a középkori Skóciában.
  Vacsora és szállás Inverness környékén.

  5. nap: Inverness - Glencoe-völgy - Stirling - Falkirk - Glasgow

  Reggeli után utazás Glasgow-ba, útközben érintve Skócia egyik legszebb részét a festői Glencoe-völgyet, mely igazi ékszere ennek a kemény, néhol zord, mégis megkapóan szép országnak. Látogatás Stirling várában, mely az egyik legnagyobb és egyben legfontosabb vár Skóciában. Az erődítmény a Várdomb tetején áll, amely egy stratégiailag kiválóan védhető vulkanikus eredetű szikla. Itt koronázták meg többek között Stuart Máriát, a skótok királynőjét. Rövid látogatás a Falkirk keréknél, amely az Union-csatornát, valamint a Falkirk és Glasgow közötti Forth- és Clyde-csatornát összekötő hajólift.
  Vacsora és szállás Glasgow környékén.

  6. nap: Glasgow

  Reggeli után autóbuszos városnézés Glasgow dinamikus városában és a St. Mungo katedrális megtekintése. Amennyiben a szabadidő engedi, látogatás a kulturális értékekben gazdag, Európa egyik legszínesebb gyűjteményével rendelkező Kelvingrove Art Gallery and Museum-ban. Délután transzfer a glasgow-i repülőtérre, elutazás átszállással Budapestre.

  Minimum létszám: 15 fő.

  Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest - Edinburgh/Glasgow - Budapest útvonalon átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
  • utazás a körutazás során légkondicionált autóbusszal
  • 5 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerint programok belépőjegyekkel
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás


  Nyaralás azonosító száma: 45204

  Anglia, Nagy-Britannia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!