Nagykörút Sri Lankán

Nyaralás azonosító szám: 40145
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanzió (reggeli, ebéd vagy vacsora italok nélkül) 1. Mert itt látható a világ egyik legkülönlegesebb látványossága, az Oroszlán szikla. 2. Mert a sziget maga egy trópusi paradicsom, szinte minden trópusi fűszer és gyümölcs megtalálható a szigeten, sőt még teaültetvényt is láthatunk. 3. Mert Sri Lankán az elefántok is igazi otthonra leltek és testközelből is megismertjük őket. Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Tengerparti pihenéssel hosszabbítható Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől! A 2022 februári dátum és ár tájékoztató jellegű!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest – Colombo Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Srí Lankára.

  2. nap: Colombo

  A reggeli órákban érkezünk meg Colomboba, majd városnézésre indulunk a sziget legnagyobb városában. Autóbusszal bejárjuk a legfőbb látnivalókat. Pettah a város szíve, itt nincs olyan termék, ami ne lenne kapható a bazárban. A Fort városrész gyarmati stílusú épületei a holland és portugál gyarmatosítók korát idézik, mára a bankárok és kereskedők elegáns központja lett. A város buddhista és hindu templomai több száz éves múlttal büszkélkedhetnek, köztük a jól ismert Gangaramaya templom is, ahol számos ülő Buddha szobrot láthatunk, melyek az Indonéziában található Borobudur templom együttes mintájára épültek. A templom múzeumában a világ minden tájáról láthatunk Buddha szobrokat, köztük a sziget legkisebb Buddha szobrát is. További látnivalók:Seema Malakaya templom, Városháza, híres Khan Óratorony, úszópiac, egykori Holland Kórház épülete, ami ma éttermek és boltok sokasága. Szállás Colombo-ban (1 éj).

  3. nap: Colombo – Pinnawala – Dambulla Korai reggeli után látogatást teszünk a 25 hektáron elterülő Pinnawala-i elefántárvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt, vagy sebesült állatokat gondozzák. Majd a programot követően továbbindulunk Dambulla-ba, a sziget legnagyobb és legszebb állapotban fennmaradt buddhista barlangszentély-együtteséhez. Az út mentén rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek és falvak váltják egymást Az UNESCO világörökségi védettséget élvező szentélyek csarnokait díszítő freskók és szobrok a buddhista művészet páratlan darabjai. Szállás Dambullában (2 éj).

  4. nap: Sigiriya – Polonnaruwa Reggeli után a világ egyik számon tartott csodájaként is emlegetett Sigiriya erőd romjait keressük fel. Sigiriya Srí Lanka szigetének közepén, egy természetes sziklatömb köré épült ősi település. A szikla tetején romjaiban is lenyűgöző titokzatos fellegvár áll az 5. század óta. A program végén a közeli ősi városba, Polonnaruwa-ba utazunk. Polonnaruwa legérdekesebb látnivalói közé tartozik a három különálló víztározó összekapcsolásával kialakított monumentális Parakrama Samudraja (“Parakrama tengere”), melynek méreteit jól mutatja nevének jelentése is, ugyanis 24 000 hektár területet lát el vízzel. További legfontosabb látnivalók: a királyi palota impozáns maradványai, a mívesen faragott királyi fürdő, a Gal Vihara gránitba faragott buddhái, a gyönyörűen megmunkált hindu szobrok, a Buddha fog-ereklyéje fölé emelt Atada Ge vagy az 54 méter magas Rankot Vihara dagoba.

  5. nap: Hiriwadunna – Matale – Kandy Reggeli után Hiriwadunna felé folytatjuk a programunkat. Hiriwadunna egy természetes szépségű, azonos nevű tó mellett fekszik. Falulátogatásra indulunk a vendégszerető helybeliekhez, megnézzük hogyan halásznak, majd elsétálunk az ültetvényeikhez és megismerjük, miként gazdálkodnak a földeken. Később egy ökör vontatta szekéren eljutunk egy falusi főzőbemutatóra is, majd utazunk tovább Kandy–be. Útközben Matale-ban, egy fűszerkertet ejtünk útba, ahol kóstolóval egybekötött bemutató és frissítő tea várja a vendégeket. Ezt követően érkezünk a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába. Érkezés után vásárlási lehetőség. Este zenés-táncos folklórbemutató. Szállás Kandy-ben (1 éj).

  6. nap: Kandy – Nuwara Eliya - Udawalawe Reggeli után folytatjuk felfedezőutunkat Kandy-ben. Kandy legfőbb látnivalója az egykori Királyi Palota egyik épületében kialakított Szent Fog Temploma, ahol Buddha fog ereklyéjét őrzik. A templom mindmáig a buddhizmus egyik legfontosabb kultikus központja és szent zarándokhelye. Az ereklye a 4. században került Srí Lankára, majd az akkori fővárosban, Anuradhapurában helyezték el. A Szent Fog végül Kandy-be került. Továbbutazás Nuwara Eliya-ba, útközben felkeresünk egy helyi teatermesztő manufaktúrát is. Srí Lanka középső hegyvidékén, 1.868 méteres tengerszint fölötti magasságban, festői környezetben, zöldellő hegyek és völgyek, kanyargó teaültetvények között fekszik Nuwara Eliya (a Fény városa), mely egyben a sziget legfontosabb teatermelő vidékének központja is. Továbbutazás Udawalawe-be, szállás. (1 éj).

  7. nap: Udawalawe – Galle – Ahungalla Beach Reggeli után indulás az Udawalawe Nemzeti Parkba kirándulásra és vadlesre. Dzsip szafari az ország egyik legnagyobb nemzeti parkjában, melynek során elefántokkal, krokodilokkal, majmokkal, bivalyokkal és más vadállatokkal találkozhatunk. A program után továbbutazunk Galle–ba, az ókori kikötő- és kereskedővárosba, ahol megtekintjük az erődöt. A gyarmatosítás korából szinte teljesen épen maradt a Holland Erőd, falain belül az óvárossal, mely az UNESCO Világörökség része. Szállás Ahungalla Beach-en (2 éj).

  8. nap: Ahungalla Reggeli után szabadprogram, pihenés az óceán parton.

  9-10. nap: Ahungalla – Colombo – Budapest Reggeli után szabadprogram, fürdőzési lehetőség. Késői kijelentkezés a szállodából, majd transzfer Colomboba, vacsora. A nap végeztével transzfer a repülőtérre. Másnap kora hajnalban indulunk haza Budapestre, hazaérkezés a kora délutáni órákban. A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek

  Polonnaruwa ősi romjai Sigiriya ősi romjai Dambulla Arany Temploma Kandy Szent Városa Galle óvárosa és erődrendszere

  Programok

  Elefántozás: kb. 15 USD (a helyszínen fizetendő) Tengerparti pihenéssel hosszabbítható: Sri Lankán: 4 nap/3 éjszaka 5*-os szállodában, kétágyasszobában, reggelivel, transzferrel 89.000 Ft/főtől Maldív-szigeteken 4 nap/3 éjszaka 4* resortban, kétágyas szobában, all inclusive ellátással: 250.000 Ft-tól/fő 4*+ resortban, kétágyas szobában, premium all inclusive ellátással: 350.000 Ft-tól/fő 5* resortban, kétágyas vízi villában, premium all inclusive ellátással: 530.000 Ft-tól/fő Lekérésre foglalható, az árak a szabad helyek függvényében változhatnak! Az ár tartalmazza a szállást 3 éjszakára és a transzfert Male repülőteréről a kiválasztott resort szigetre. Az ár nem tartalmazza a nemzetközi repülőjegy módosítási díját.

  További információk

   

  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni. Beutazási feltételek: A teljes oltottsággal rendelkező személyek, (második oltást követően minimum 14 nap eltelt) helyszíni PCR teszt és karantén nélkül utazhatnak Sri Lankára. A beutazáshoz a https://www.eeszt.gov.hu/oldalvalaszto.jsp oldalról letölthető vagy a kormányablakokban kérhető angol nyelvű EU-s Covid igazolvány és egy indulás előtt 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszteredmény bemutatása szükséges (már a check-in pultnál ellenőrzik). Sri Lanka minden oltást elfogad, amelyet Magyarországon jóváhagytak. Azoknak a 12 és 18 év közötti, oltással nem rendelkező gyermekeknek, akik oltott szülővel utaznak, érkezéskor kötelező PCR tesztet végeztetni, és az eredmény megérkezéséig karanténban kell maradniuk (max. 24 óra). Azok a személyek, akiknek nincsen oltásuk vagy nem rendelkeznek még teljes oltottsággal sajnos nem tudnak részt venni a körutazáson a helyi karanténszabályok miatt. Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2% Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész. A biztosításokről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhat.

  További információk 2

  A világ egyik legkülönlegesebb országát, a könnycsepp alakú kicsiny szigetet az Indiai óceán öleli körbe. Ahogy mondani szoktam, Srí Lankán minden megtalálható, amire egy utazó vágyakozhat. Több ezer éves történelmének egyik különleges emléke Sigirya ősi sziklavára, ahova mindenképpen érdemes felmászni. Sosem fogom elfelejteni Anuradhapura ragyogóan hófehér sztupáját és az érzést, hogy maradnék, és csak üldögélnék, miközben elmerengenék e különleges kis ország múltján. Kandyben őrzik Buddha fogát, ezért évszázadok óta jelentős zarándokhely. A közeli hegyekben pedig zöldellő teaültetvényeken termesztik a világ legfinomabb teáját. Felejthetetlen élmény végignézni az elefántfürdetést, amint a menhelyen élő állatok a közeli folyóhoz sorjáznak és élvezettel lubickolnak a hűs vízben. Srí Lanka neve szingaléz eredetű, „sugárzó, fénylő ország”. Aki ellátogat ide, része lesz ebben ragyogásban. Ismerje meg Sri Lankát!
  Nyaralás azonosító száma: 40145

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi repülőjegyet illetékkel (mely értéke kb. 220.000 Ft
  - változhat)7 éjszakai szállást
  - helyi 4-5*-os szállodákban
  - kétágyas szobákban
  - félpanziós ellátást (reggelit
  - ebédet vagy vacsorát
  - italok nélkül)megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhozhelyszíni közlekedést autóbusszalmagyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - vízumot kb. 13 000 Ftborravalókat kb. 45 USD/főútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár115 000 Ftelefántozás (helyszínen fizetendő)kb. 15 USD

  Sri Lanka, Sri Lanka körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!