Utazás leírása

1. nap

Indulás Budapestről, utazás egy átszállással.

2. nap

Érkezés Srí Lankára, transzfer a közeli Negombo-ba, mely kis halászfaluból nőtte ki magát üdülővároskává. A helyiek méltán nevezik a várost „kis Rómának” - a keresztény lakosság több, mint 125 működő katolikus templomot mondhat magáénak ezen a településen! Vacsora és szállás Negombo-ban.

3. nap

Reggeli után a tengerpartot elhagyva az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén - a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai nap egyik fő látványossága, Dambulla sziklába vájt kolostora egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étvággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Ezután kerül sor Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítására, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Vacsora és szállás Sigiriya környékén.

4. nap

Reggeli után a látnivalókban gazdag ősi romváros, Polonnaruwa felfedezésére indulunk, mely a XII-XIII.sz-ban volt virágzó uralkodói székhely. Az ismétlődő idegen betörések és belháborúk következtében a város elpusztult és helyét benőtte a dzsungel. A régészeti feltárásoknak köszönhetően ma  megcsodálhatjuk az egykor pazar palotaegyüttes, a templomok, gigantikus kőszobrok maradványait. Továbbutazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Feltétlenül be kell térnünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre. Lehetőség nyílik vásárolni a finom ételízesítőkből, gyógynövény-készítményekből, illatszerekből. Estére érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Vacsora és szállás Kandy-ben.

5. nap

Reggeli után felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Nemcsak az itt imába mélyedő, vagy éneklő zarándokok kerülnek a hatása alá, de valószínűleg a fogékony, érdeklődő európai turisták is. A spirituális helyszínt magunk mögött hagyva meglátogatunk egy teagyárat, ahol végigkísérjük az illatos levelek feldolgozásának folyamatát, közben meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. A következő állomás Pinnawela lesz, ahol a dzsungelben árván maradt, illetve sérült elefántokat gondozzák. Ha eddig nem tettük, most az útmenti árusok portékájából választhatunk valami szép szuvenírt. Estére elérjük az óceánt és kipihenhetjük a körút fáradalmait. Vacsora és szállás Beruwala-ban.

6-8. nap

Üdülés a tengerparton. Érdemes fölkeresni helyi taxival, háromkerekű tuktuk-kal a városközpont boltocskáit, ahol finom fűszerkeverékeket („curry mix powder”) vásárolhatunk, mely a helyi konyha jellegzetes ízvilágát adja. Teából is nagy választékot találunk a „Food City”, „Keels Super” és Arpico” üzletekben. Bátran étkezhetünk a kis éttermek valamelyikében, ahol hamisítatlan „rice and curry” fogásokat, finom halételeket, tenger gyümölcseit találunk az étlapon. 

9. nap

Esti órákban búcsú az Indiai-óceántól, transzfer a repülőtérre, hazautazás.

10. nap

Érkezés Budapestre. Indulási időpontok: 2022. január 15., február 12*., március 05.*Magyarul beszélő kísérővel min. 10 fő esetén. A többi időpont esetén angol nyelvű idegenvezetővel.Más indulási időpont is lehetséges, angolul/németül beszélő sofőr-idegenvezetővel. Kérje árajánlatunkat.

Utazás

Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással.

Szállás

Kétágyas szobákban, a körutazás során 4 csillagos hotelekben, az üdülés során a választott szállodában (helyi besorolás).

Ellátás

Félpanzió.

Idegenvezetés

Az angol nyelvű idegenvezető Srí Lankán várják az utasokat. Az idegenvezető az üdülések során már nem tartózkodik a csoporttal, a repülőtéri transzfer angol nyelvű asszisztenciával történik. A magyarul beszélő csoportkísérő min. 10 fő esetén biztosított a február 12-i indulási időpontban, a többi csoportnál angol nyelvű az idegenvezetés.
Belépőjegyek a helyszínen fizetendők kb. 90 USD/fő

Beutazási szabály

Utazás előtt személyenként egy darab negatív PCR teszt szükséges (72 óránál nem régebbi) + EU digitális Covid igazolás az oltásról. Az igazolást a vakcina utolsó dózisának (Janssen esetében az 1., a többi vakcina esetében a 2. dózis) beadása napját követő 14. naptól kezdődően fogadják el érvényesnek.

UNESCO Világörökségek a körút során

Polonnaruwa ősi romjai, Sigiriya ősi romjai, Kandy Szent Városa, Dambulla Arany Temploma.

Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

Utazási iroda hazai besorolás
Nyaralás azonosító száma: 49854

Sri Lanka, Sri Lanka körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!