Srí Lanka körút + üdülés a Jetwing Blue Hotel-ben

Nyaralás azonosító szám: 49218
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  1. nap

  Indulás Budapestről, utazás átszállással.

  2. nap

  Érkezés Srí Lankára, transzfer a közeli, tengerparti üdülhelyre, Negombo-ba. A helyiek méltán nevezik a várost „kis Rómának” - a keresztény lakosság több, mint 125! működő katolikus templomot mondhat magáénak ezen a kis településen! Szállás a Jetwing Lagoon hotelben. 

  3. nap

  Reggeli után a tengerpartot elhagyva az ország belseje felé vesszük az irányt. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai nap fő látványossága, Dambulla sziklába vájt kolostora egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból. Vacsora és szállás a különleges kialakítású Jetwing Vil Uyana szállodában.

  4. nap

  Reggeli után Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán megmaradt mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Tovább utazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Feltétlenül be kell térnünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre. Lehetőség nyílik vásárolni a finom ételízesítőkből, gyógynövény-készítményekből, illatszerekből. Estére érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Mikroklímájának köszönhetően ez a környék az ország „zöldségeskertje”. A táncos folklór bemutató után vacsora és szállás a Jetwing Kandy Gallery hotelben.

  5. nap

  Reggeli után felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös milliőt, hangulatot, illatokat árasztanak. Nemcsak az itt imába mélyedő, vagy éneklő zarándokok kerülnek a hatása alá, de valószínűleg a fogékony, érdeklődő európai turisták is. A minden tekintetben színes életképből tovább lépünk a természet zöld templomába - az előttünk álló útszakasz az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. Nuwara Eliya-t, a hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija látszik. Mi más lehetne jövetelünk fő célja, mint egy teaültetvény és teagyár meglátogatása? Ha ott megkínálnak bennünket a világhírű italból – fogadjunk el néhány finom kortyot! Közben tekintsük meg az illatos levelek feldolgozásának folyamatát és hallgassuk a ceyloni tea sikertörténetét, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. Vacsora és szállás gyarmatosítás korából fennmaradt, Jetwing St. Andrew’s Hotelben.

  6. nap

  Reggeli után fokozatosan leereszkedünk a Központi-hegyvidékről. Következő állomásunk Pinnawela, ahol árvaházat hoztak létre dzsungelben árván maradt elefántkölykök, illetve sérült állatok védelmében. Itt gondozzák és munkára tanítják őket. A fürdetéshez folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt. Ha eddig nem tettük, most az útmenti árusok portékájából választhatunk valami szép szuvenírt. Estére elérjük az óceánt és megpihenünk a tengerparti Jetwing Blue hotelben.

  7-8. nap

  Strandolás a homokos tengerparton, séta a városkában. Bátran üljünk be a háromkerekű taxiba (tuktuk) és a viteldíj előzetes megállapítása után kocsizzunk a központba. Az itteni boltok kevésbé drágák, mint a szállodasor üzletei. A helyi kis éttermek valamelyikében feltétlenül kóstoljuk meg a nemzeti ételt, a rizst karrival (rice & curry). Ez utóbbit húsokból, halból zöldségekből egyaránt készítik, rendkívül ízletes, fűszeres.

  9. nap

  Menetrend függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

  10. nap

  Érkezés Budapestre.

  Utazás

  Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással.

  Szállás

  Kétágyas szobákban, 4-5 csillagos hotelekben (helyi besorolás).

  Ellátás

  Félpanzió. 

  Idegenvezetés

  Angol nyelvű sofőr-idegenvezető.
  Igény esetén lehetőség nyílik magyar nyelvű kísérőre.

  UNESCO Világörökségek a körút során

  Sigiriya ősi romjai, Kandy Szent Városa, Dambulla Arany Temploma

  Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 49218

  Sri Lanka, Sri Lanka körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!