Srí Lanka körutazás

Nyaralás azonosító szám: 49019
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  1. nap

  Utazás Budapestről Srí Lankára.

  2. nap

  Érkezés Srí Lankára, találkozó a sofőrrel a repülőtéren, transzfer Colombo fővárosba.. Szállás elfoglalása, utazás fáradalmainak kipihenése. (Érkezés napján kötelező PCR teszt van, ennek eredményét a szállodai szobában kell megvárni.). Vacsora és szállás Colombo-ban a vacsorát a szobában szolgálják fel.

  3. nap 

  Reggeli után (és a negatív PCR teszt eredményét követően) indulás Sigiriya irányába az út mentén érdekes tájkép tárul elénk, rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények, falvak váltják egymást. Délután dzsipszafari a Minneriya Nemzeti Parkban, mely elefántjairól és madarairól híres. Vacsora és szállás Dambulla-ban vagy környékén.

  4. nap

  Kora reggel Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Délután kirándulás Polonnaruwa romvárosba, mely a XI-XII. sz.-ban volt a szingaléz birodalom virágzó központja, majd a feledés homályába süllyedve benőtte a dzsungel. Mára a paloták, templomok, medencék, gigantikus kőszobrok jelentős részét feltárták, a hely a Világörökség részét képezi. Vacsora Dambulla-ban vagy környékén. 

  5. nap

  Reggeli után a Dambulla sziklakolostor megtekintése, mely a Világörökség része. A szobrokkal és festményekkel díszített barlangszentélyek a buddhizmus különböző korszakainak jellegzetes örökségei.Majd indulás Kandy-be, útközben látogatás Matale híres fűszerkertjeinek egyikébe. Délután érkezés a hegyvidéki Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, az egyik legismertebb buddhista zarándokhely a Sri Dalada Maligawa (A Fog temploma) megtekintése Vacsora és szállás Kandy-ben.

  6. nap  

  Reggeli után egész napos kirándulás Nuwara Eliya-ba. Az ide vezető út az ország legfestőibb, hajtűkanyarokkal, kisebb vízesésekkel tarkított tája. A hegyvidéki várost az egykori angol gyarmatosítók tették máig népszerű üdülőhellyé. Koloniális stílusban épült, régi favázas szerkezetű házai, parkjai kis időre Európába repítik vissza az utazót. Angol kezdeményezésre telepítették ide az első teaültetvényeket a XIX. sz. végén, s a kitűnő minőségű ceyloni tea gyorsan világhírre tett szert. Az ültetvényeken az ott dolgozó asszonyok színes szárija tarkállik. Egy teaültetvény meglátogatása, kóstolással egybekötve. Este visszaérkezés Kandy-be. Vacsora és szállás Kandy-ben.

  7. nap 

  Reggeli után séta a Peradeniya Botanikus Kertben. Majd indulás a tengerparti Negombo-ba, útközbenlátogatás a Pinnawela Elefánt Árvaházban, ahol a dzsungelben árván maradt elefántokat gondozzák és munkára tanítják. Vacsora és szállás Negombo-ban.

  8 - 9. nap 

  Pihenés, szabadidő, szuvenírek beszerzése Negombo-ban.

  10. nap

  Kora hajnalban indulás a repülőtérre, hazautazás. Érkezés Budapestre.

  Egyéb információk

  A körutazás privát angol nyelvű sofőr-idegenvezetővel történik (német nyelven beszélő is kérhető).
  Jelenlegi beutazási szabályok: Srí Lanka esetén a két dózis oltással rendelkezőknek (és a 2-ik dózis után eltelt már 14 nap) a beutazáshoz személyenként 1 db negatív PCR teszt szükséges, mely nem lehet régebbi 72 óránál (érkezéstől számítva). 
  Vízum szükséges, irodánknál történő foglalás esetén ezt irodánk intézi.
  Az útlevélnek még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie a hazautazás dátumától számítva, és legalább 2 üres szemközti oldalnak kell benne lennie (ugyanígy Maldív-szigetek esetén is).
  Érkezéskor újabb PCR tesztet csinálnak (ennek ára benne van a részvételi díjban) melynek eredménye általában 24 óra alatt van meg. Az eredményt a szállodában (szobában) kell megvárni és elhagyni nem lehet.
  Az oltással nem rendelkező utasok részére jelenleg speciális szabályok érvényesek, a fenti körutazás programja nem alkalmazható. Ebben az esetben kérjük érdeklődjön irodánknál!
  Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 49019

  Sri Lanka, Sri Lanka körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!