Srí Lanka kulturális körutazás és tengerparti üdülés a Avani Bentota szállodában

Nyaralás azonosító szám: 59886
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  1.nap: Indulás Budapestről, utazás menetrendszerinti járattal, átszállással Dubajban.

  2.nap: Érkezés a reggeli / kora délelőtti órákban Srí Lankára. A repülőtérről indulás az ország belseje felé. Az út mentén változatos kép tárul elénk - rizsföldek, kókuszligetek, ananászkertek, gumifa ültetvények és falvak sorakoznak. Helyenként sűrű gyalogos forgalmat, színes forgatagot tapasztalunk az országutak mentén – a Srí Lanka-i lakosság nagyrésze falvakban él. A mai nap fő látványossága Dambulla sziklába vájt kolostora, egyben a Világörökség része. A kőszobrokkal, festményekkel gazdagon díszített szentélyek a buddhista kultúra különböző korszakainak jellegzetes örökségei. A dombtetőre vezető lépcsősoron majmok hada próbál ismeretséget kötni a látogatóval. Mi tartsunk tőlük biztonságos távolságot és csak szemléljük, ahogy jó étággyal lakmároznak a zarándokok által felhalmozott lótuszvirágokból.    Vacsora és szállás Dambulla-ban a Jetwing Lake Hotelben.

  3.nap: Sigiriya „oroszlán-sziklájának” meghódítása, melyre az V. sz.-ban a menekülő Kassapa király építtetett erődöt. A palota romjai ma is sejtetik annak egykori nagyságát. Közepesen könnyű túrával, lépcsősoron jutunk fel a tetőre. Félúton pihenőt tartunk a hajdani, gigantikus kőoroszlán mancsainál, miközben elmélázunk a hely szomorú történetén. A ligetes tájon magasodó magányos szikláról nagyon szép panorámában gyönyörködhetünk. Tovább utazás a Központi-hegyvidék erdővel borított tájai felé. Betérünk Matale fűszerkertjeinek egyikébe, ahol kóstolóval egybekötött bemutató részesei lehetünk. Rácsodálkozunk a  helyben termesztett fűszernövényekre.  Délután / kora este érkezés Kandy-be, a szingaléz királyok utolsó fellegvárába, mely hegyektől övezve, egy tó partján terül el. Vacsora és szállás Kandy-ben a Golden Crown Hotelben.

  4.nap: Reggeli után felkeressük Srí Lanka első számú szent helyét, a Dalada Maligawa-t. A Fog Templom Buddha-ereklyét őrző, fehér kőcsipkés falai különös hangulatot árasztanak. Majd látogatás egy teagyárban, ahol végigkísérhetjük a tealevelek feldolgozásának folyamatát. Közben meghallgatjuk a ceyloni tea sikertörténetét is, mely a valamikor régen itt termesztett kávécserjék kipusztulásával vette kezdetét. Továbbutazás Pinnawela-ba, ahol árvaházat hoztak létre dzsungelben árván maradt elefántkölykök, illetve sérült állatok védelmében. Itt gondozzák és munkára tanítják őket. A fürdetéshez folyóra vonuló csorda fenséges látványt nyújt.  A hegyvidéket hátunk mögött hagyva utazás délnyugati irányba, elérjük az Indiai-óceánt. Vacsora és szállás Bentota-ban, az Avani Bentota Hotelben (vagy megegyező színvonalú szállodában).

  5. nap - 9.nap: Tengerparti üdülés fakultatív kirándulási lehetőségekkel. 9.nap: Késő este transzfer a repülőtérre, hazautazás. 

  10. nap
  Érkezés Budapestre.A program minimum 10 fő jelentkezése esetén indul.

  Utazás

  Budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal, átszállással. (Emirates Airlines)

  Szállás

  Kétágyas szobákban,  körutazás és üdülés alatt 4-5 csillagos hotelekben  (helyi besorolás).

  Ellátás

  Félpanzió. (evédre naponta lesz lehetőség igény szerint)

  Idegenvezetés

  Az angol nyelvű idegenvezető és a magyar nyelvű csoportkísérő Srí Lankán várja az utasokat és a körutazás alatt  tartózkodik a csoporttal.

  BELÉPŐK: A belépőjegyek ára a helyszínen fizetendő, kb. 75 USD / fő.

  VÍZUM: A vízum ügyintézést irodánk vállalja, 20.000 Ft / fő 

  Az utazás menetrendszerinti repülőjáratokkal történik, a repülőjegy árának változása befolyásolhatja a részvételi díjat!

  FONTOS:

  A listában az indulási és érkezési időpontok szerepelnek. A számítógép nem tudja értelmezni a kint eltöltött éjszakák számát, mert csak annyit tud , hogy a két dátumot kivonja egymásból. Kérjük vegyék figyelembe az utazással eltöltött menetidőt és a jelentős időeltolódást. Pl, ahol azt látja, hogy indulás január 7-én és hazaérkezés január 16-án az nem jelenti azt, hogy a kinti szállodában 9 éjszakát fog eltölteni. Ebben az esetben a lefoglalt éjszakák száma általában 7.
  Ami biztos: A megadott napon indul az utazás és a megadott napon érkeznek haza.
  Az utazás ára az éppen aktuális repülőjegy árak miatt változhatnak. A pontos fizetendő árról e-mailben tájékoztatjuk a jelentkezés után. Részletekről érdeklődjön irodánkban.  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 59886

  Sri Lanka, Sri Lanka körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Kérdése van? Hívjon most!