Szaúd-Arábia, A Rejtélyes Sivatagi Ország körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45115
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban félpanziós ellátással (reggeli és vacsora, italok nélkül).

  Miért ez az út?
  1. Ez a titokzatos ország, Szaúd-Arábia, hosszú ideig zárva tartotta a kapuit a turisták előtt, így igazán különleges úti cél, főképp azoknak, akik már a világ szinte minden táján jártak.
  2. Az ország legfőbb kincsei, Mekka a Kába-kővel és Medina városa sajnos továbbra is rejtve marad azok számára, akik nem muszlim hívők, de szerencsére az UNESCO világörökségi helyszíneket így is bejárhatjuk.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

  2021. indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

  Körutazás leírása

  1-2. nap: Budapest - Rijád

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással Szaúd-Arábia fővárosába, Rijádba. Érkezés után transzfer a szállodába.
  Szállás Rijádban (2 éj).
  Másnap Rijád felfedezésére indulunk. Először az Abdul-Aziz, Szaúd-Arábia első királyáról és megalapítójáról elnevezett Történelmi Központban megnézzük a legfontosabb régészeti leleteket, kéziratokat, festményeket és szobrokat, majd a világörökségi helyszínre, a főváros nyugati részén található Turaif, Dir ijah régészeti terültre látogatunk. Az Al-Masmak erődben, mely a 18-19. században a Szaudi-dinasztia politikai és vallási központja volt, ma a Nemzeti Történeti Múzeum működik. Vacsora egy helyi étteremben, majd transzfer a szállodába.

  3-4. nap: Rijád - Al Ahsa

  Vonattal Al Ahsába utazunk, ahol a világ egyik legnagyobb természetes oázisa található. Először az Al Qarah-hegy oldalában lévő barlangokat nézzük meg, majd egy fazekasműhelyben megismerhetjük, hogy készültek a régi agyagedények, majd a múzeumba is ellátogatunk. Vacsora egy helyi étteremben.
  Szállás Al Ahsában (2 éj).
  Másnap megnézzük az Ibrahim Palotát, mely az oszmán birodalom idején a helyőrség székhelye volt, manapság pedig már múzeumként működik. Ezután az Almolla házba és Al-Ahsa első iskolájába látogatunk. Megnézzük a Jawatha mecsetet, majd dzsipekkel sivatagi szafarira indulunk. Vacsora egy helyi étteremben.

  5-6. nap: Al Ahsa - Dzsidda

  Reggeli után az 1915-ben épült Souq Alqaisaria piacra látogatunk, ahol a hangulatos kis boltokban ajándékokat és helyi termékeket vásárolhatunk. Transzfer a repülőtérre, elutazás Dzsiddába. Vacsora és szállás Dzsiddában (2 éj). Másnap az óváros felfedezésére indulunk a Vörös-tenger partján épült kikötővárosban, amely kereskedelmi jelentősége mellett a Mekkába igyekvő hívők utolsó állomása a szent város előtt. Megnézzük a Nasif házat, majd az Abdul Raouf Khalil Múzeumot, ahol az Oszmán Birodalom és a Szaudi-dinasztia emlékei mellett európai leleteket is láthatunk. Ezután megnézzük a páratlan szépségű, Fahd királyról elnevezett szökőkutat, mely 312 m magasra lövi ki a tengervizet és ezzel a Guinness Rekordok könyvébe is bekerült. Vacsora egy helyi étteremben.

  7-8. nap: Dzsidda - Hail

  Reggeli után a Művészeti Múzeumba látogatunk, majd rövid szabadidő a Vörös-tenger partján. Transzfer a repülőtérre, elutazás Hailba. A város a környék régészeti lelőhelyein feltárt közel tízezer éves sziklarajzoknak köszönhetően felkerült a világörökségi listára. Vacsora egy helyi étteremben.
  Szállás Hailban (2 éj).
  Másnap délelőtt megnézzük az egyszerű kőkalapácsok segítségével sziklába vájt képeket, melyek jól ábrázolják, hogyan éltek az elődeink több ezer évvel ezelőtt. Látogatás a Hail Múzeumban. Délután a 11. század végén épült A Aref kastélyba látogatunk, majd a 19. század elején épített Barzan palotába. Vacsora egy helyi étteremben.

  9-10. nap: Al Ula - Madáin Szálih

  Kora hajnalban transzfer a repülőtérre, elutazás átszállással Al Ulába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora egy helyi étteremben.
  Szállás Al Ulában (2 éj).
  Másnap délelőtt séta Al Ula óvárosában, majd megnézzük a különleges sziklaképződményt, az Elefánt sziklát. Délután a nabateusok városába, a Petrához hasonló sziklasírokkal és templomokkal tarkított Mádáin Szálih világörökségi helyszínre látogatunk. A régészeti területen 111 darab sírhely található, melyek közül 94 Petrához hasonló díszített homlokzattal rendelkezik. Esténket a sivatagban töltjük, ahol sólyombemutatóval és tradicionális táncokkal fűszerezett igazi beduin vacsora vár ránk.

  11-12. nap: Al-Ula - Rijád - Budapest

  Reggeli után látogatás az Al Hijaz vasútállomásra, mely a hajdani oszmán vasútvonal fontos állomása volt a Damaszkuszt és Medinát összekötő útvonalon. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés a 12. napon.

  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Turaif régészeti terület, Al-Ahsa oázis, Dzsidda történelmi része, Mekka kapu, Hail régió sziklarajzai, Madáin Szálih régészeti terület.

  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk. Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

  Ismerje meg Szaúd-Arábiát!

  Nyaralás azonosító száma: 45115

  Az alapár tartalmazza

  - a repülőjegyeket illetékekkel (melynek értéke: kb. 210.000 Ft)az elhelyezést helyi 4*-os szállodákban
  - kétágyas szobákbana félpanziós ellátást (reggeli és vacsora
  - italok nélkül)a vonatjegyeta helyszíni közlekedést autóbusszal és dzsipekkela megadott programokat a szükséges belépőkkelaz ajándék SIM kártyát érkezéskora magyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - a vízumotkb. 40 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravaló kb. 110 USD/fő

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár160 000 Ft

  Szaúd-Arábia, Szaúd-Arábia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!