Szicília A Borok Szerelmeseinek - Egyéni Körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45188
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Szicília a kultúra és a borok szerelmeseinek - egyéni körutazás

  Örökös napsütés, szikrázóan kék ég és tenger, illatos gyümölcsöktől roskadozó citromfák, világtól eldugott kis hegyi falvak, ókori, etruszk, római emlékek sokasága – ez Szicília szigete, ahol szinte megállt az idő. A körutazás során bebarangolt látnivalók, Marsala, Selinunte és Taormina ókori görög emlékei, a csodás barokk kisvárosok, az érintetlen szépségű tájak, az Etna pöfögő kráterei páratlan élményeket ígérnek. A Taormina és Cefalú környéki tengerparti pihenések során pedig az igazi „dolce far nientébe” - édes semmittevésbe - is belekóstolhat az utazó.
  A programterv egy korábbi csoportos utazás útvonala alapján készült. Elsősorban baráti társaságok, kisebb csoportok számára ajánljuk, de 2-4 fős létszám utazása esetén is örömmel adunk ajánlatot. Árajánlatunkat a tényleges utazási időpontban rendelkezésre álló szabad kapacitás és a létszám függvényében készítjük el. Forduljon bizalommal munkatársainkhoz, kérje árajánlatunkat!

  Szállás leírása

  1 éj Marsalában, 1 éj Agrigentóban, 3 éj Taorminában, 2 éj Cefalúban, vagy a megadott városok környékén lévő helyi háromcsillagos szállodákban.

  Program

  1. nap

  Elutazás Palermóba a menetrend szerint. Megérkezés után továbbutazás a San Giuliano hegy csúcsán található, középkori kisvárosba, Ericébe, ahonnan hihetetlen kilátás nyílik a tengerre és a környező hegyekre. Ebéd Marsalában, a nyugati part egyik legnagyobb városában, amely a tengeri kereskedelem mellett hírnevét a bortermelésének köszönheti. Az Archeológiai Múzeum megtekintése. A szállodai szobák elfoglalása előtt rövid pihenő a „Pellegrino kantinban”, ahol borkóstoló.
  Szállás Marsalában vagy környékén.

  2.nap

  Reggeli után utazás Mazzara del Vallóba, a régi föníciai kikötővárosba, ahol a templomokban gazdag történelmi városközpont megtekintése. Továbbutazás Selinuntéba, ahol a görög templom maradványai csodálhatók meg. Szabad idő, majd borkóstoló és uzsonna a „Feudo Arancio” Kantinban.
  Szállás Agrigentóban vagy környékén.

  3. nap

  Kirándulás a Templomok völgyébe, ahol a Herkules és a Concordia templom megtekintése.
  Szállás Taormina környékén.

  4. nap

  Egész napos kirándulás Európa legnagyobb, még ma is működő vulkánjára, az Etnára (fakultatív lehetőségként – helyszíni fizetéssel – a 3000 méter magasan található kráterhez dzsippel lehet felmenni). Az utazás folytatása Santa Venerinába, ahol könnyű uzsonna és borkóstoló. Délután utazás Taorminába, a tengerpart és az Etna közé ékelődött csodálatos panorámájú elegáns üdülőhelyre. Látogatás a Görög Színházba, amelynek egyik különlegessége a kétszintes színpad. A színház hátterében tündöklő táj és az Etna sok költőt és festőt ihletett meg az évszázadok során.
  Szállás Taormina környékén.

  5. nap

  Látogatás Modicába, Szicília egyik művészeti gyöngyszemébe. A városképet színpompás, barokk építészeti stílus határozza meg. Továbbutazás Vittoriába, az Ippari-folyó völgyére tekintő, négyszáz éves városba, ahol borkóstoló egy borgazdaságban. Délután szabad program.
  Szállás Taormina környékén.

  6. nap

  Utazás a keleti partról északra, Palermo környékére. Látogatás Cefalú üdülővárosban, rövid városnézés keretében a Dóm és az óváros megtekintése.
  Szállás Cefalú környékén.

  7. nap

  Városnézés Palermóban, Szicília legnagyobb városában. A dóm, a lélegzetelállító panorámával rendelkező Capella Palatina és a Chiesa degli Eremiti megtekintése. Rövid séta Monreale belvárosában, illetve az aranyozott mozaikjairól nevezetes normann katedrálisban.
  Szállás Cefalú környékén.

  8. nap

  Transzfer a palermói repülőtérre, elutazás Budapestre a menetrend szerint.

  Min. létszám 4 fő.

  Az ár tartalmazza

  • bérelt középkategóriás, ötajtós gépkocsi az utazás teljes időtartama (8 nap) alatt
  • 7 éjszakai szállás helyi háromcsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • reggelis ellátás
  • a leírás szerinti programok helyi angolul beszélő idegenvezetővel

  Az ár nem tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest - Palermo - Budapest útvonalon
  • illetékek, idegenforgalmi adók
  • belépőjegyek felára (kb. 80 Eur)
  • fakultatív kirándulások
  • magyar nyelvű idegenvezetés
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  Nyaralás azonosító száma: 45188

  Olaszország, Olasz körutazás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!