Szilveszteri Bali-Jáva körutazás utazás/elhelyezés/ellátás, miért éppen

1. A szilvesztert Balin szeretné tölteni? Jó választás!
Ugyanis a szilveszter Bali szigetén kétségtelenül egy nagyon izgalmas időszak. A sziget pezseg a szórakozási lehetőségektől, az összes népszerű tengerparti klub, étterem és bár szilveszteri programokat szervez. Ha nyugodtabb hangulatra vágyik, de szeretne tűzijátékokat is látni, akkor egyszerűen csak menjen le bármelyik nyilvános strandra, mert a parton is jól lehet hallani a szórakozóhelyek műsorait és látni a tűzijátékokat.

2. Indonézia közel 18 000 vulkanikus szigetből áll, összesen 76 működő vulkán található a szigetvilágban, amivel elnyerte a Föld vulkánokban leggazdagabb területe címet. Ebből Jáva szigetén 27 aktív vulkánt tartanak számon, köztük a füstölgő Bromo vulkánt, amit körutunk során lehetőségünk lesz megnézni egészen közelről.

3. Aki szeret különleges hátterű képeket készíteni, annak igazán jó választás, hiszen a kirándulások során több egyedülálló természeti látnivaló felfedezésére is nyílik lehetőség, csodálatos vízeséseket, mészkőszikla képződményeket láthatunk melyek ideálisak egyedi szelfik fotózásához is.

4. Az indonéz ételek messze földön híresek és különlegesek, árban pedig sok esetben a thai árak alatt vannak. Rengeteg hal, zöldségféle, és gyümölcs található az étlapokon, melyeket érdemes megkóstolni.

Szilveszteri Bali-Jáva körutazás programleírás

1-2. nap: Budapest Denpasar
Utazás Budapestről átszállással Balira. Érkezés másnap, transzfer Ubudba a szállodába. Vacsora és szállás Ubudban (2 éj).Tervezett szállás: Rama Phala Hotel vagy hasonló

3. nap: Bali
Reggeli után egész napos kirándulás Balin, ebéddel. ellátogatunk a Majom erdőbe, megnézzük a festői környezetben található Tegenungan vízesést, ahol fürdőzhetünk is, majd Kintamaniban megcsodáljuk a fenséges Batur vulkánt. Utunkat egy igazi spirituális állomással, a különleges hindu balinéz Tirta Empul (Szent Forrás) templommal zárjuk. Ez a helyiek egyik legszentebb temploma, ahol a megtisztulást keresik, rituális fürdőhely mivel azt mondják, hogy az itt feltörő forrásvíz áldást hoz. Az élménydús nap végén visszatérünk a szállodába.

4. nap: Bali
Reggeli után meglátogatjuk Bali egyik legnépszerűbb látványosságát, a Taman Ayun templomot, majd a 157 hektáron elterülő varázslatos Botanikus kertet, a Candi kuning gyümölcs- és virágpiacot, ahol helyi különlegességeket kóstolhatunk és megcsodálhatjuk bali legszebb virágait, ezután Bedugulban, a sziget egyik jelképévé vált, tó közepén található Ulun Danu templomot nézzük meg. Végül a parti sziklán álló Tanah Lot templomnál gyönyörködhetünk a naplementében. Programunk végeztével utazás a tengerpartra. Készülődés szilveszter estére fakultatív gálavacsora a szállodában. Szállás Tanjung Benoa tengerpartján (6 éj)Tervezett szállás: Sol by Melia Benoa Resort vagy hasonló. Elhelyezés: Sol, kertre néző szobában - felár ellenében magasabb kategóriájú szoba kérhető

5. nap: Bali
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek. Este szilveszteri gálavacsora a szállodában.

6-9. nap: Bali
Pihenés a tengerparton vagy fakultatív programlehetőségek (minimum 10 főtől):- Nusa Penida egész napos kirándulás ebéddel: egész napos kirándulás Bali szigetének dél-keleti csücskénél fekvő Nusa Penida szigetére, mely hihetetlen természeti adottságokkal rendelkezik. A különleges sziklaképződmények megihletik fantáziánkat. Transzfer Sanur kikötőjébe, ahonnan gyorshajóval utazunk a szigetre (kb. 45 perc). Első állomásunk az Angel s Billabong természetes sziklamedencéje, majd elsétálunk a Törött partra (Broken Beach), ahol lenyűgöző mészkő képződményeket láthatunk. Ebéd után elautózunk Kelingking Beach-re. Ezt a hófehér homokos strandot egy a vízbe hajló dinoszaurusz formájú szikla védelmezi. Ezután folytatjuk utunkat a pálmákkal szegélyezett Crystal Bay felé, mely kristáytiszta vizéről kapta a nevét. Lenyűgöző felfedezőtúránk után transzfer vissza a kikötőbe, visszahajózás Balira, majd transzfer a hotelbe. (Fontos: a sziklaképződmények a legtöbb helyen lépcsőkön közelíthetők meg, így csak gyalogláshoz és lépcsőzéshez szokott utasoknak ajánljuk!)- Lombok Gili 3 nap/2 éjszakás fakultatív program (7-9. nap): A 7. napon reggeli után transzfer Padangbai kikötőjébe, elutazás Lombok szigetére, Bangsalba. Transzfer a szállodába. Délután szabadidő a tengerparton. Szállás Senggigi tengerpartján (2 éj). Másnap reggeli után hajókirándulás Gili Meno szigetére, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. Sznorkellezési lehetőség (felszerelés helyszínen bérelhető), mely során megcsodálhatjuk a csodálatos kék korallokat. Ezután továbbhajózunk Gili Trawangan szigetére, ahol a hófehér homokos tengerparton pihenhetünk és gyönyörködhetünk a lenyűgöző tengeri élővilágban. Naplemente előtt visszatérés Lombok szigetére, transzfer a szállodába. A 9. napon reggeli a szállodában, majd visszautazás Balira, csatlakozás a csoporthoz. Szállás Balin.

10. nap: Denpasar - Yogjakarta
Kora reggel kijelentkezés a hotelből, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan Yogjakartába repülünk, Jáva szigetének középső részére. Érkezés után a környék egyik világörökségét, az indonéziai hindu kultúra legnagyobb méretű remekművét, a Prambanan templomegyüttest csodáljuk meg, majd a közép-jávai kortárs festészet egyik jeles képviselője, Affandi Múzeumába látogatunk és egy batik galériába, ahol a jellegzetes indonéz ruhafestési technikával készült alkotásokat nézhetjük meg. Szállás Yogjakartában (2 éj).Tervezett szállás: Jambuluwuk Malioboro Hotel vagy hasonló

11. nap: Borobodur Yogjakarta
A mai napon is egy világörökségi helyszínt keresünk fel, a legérdekesebb indonéz kulturális nevezetességet, Borobodurt. A monumentális templomegyüttes közel 40 méteres magasságával a világ legnagyobb buddhista temploma. Ebéd egy helyi étteremben, majd városnézés Yogjakartában: megnézzük a Szultáni palotát, a Vízi palotát, madárpiacot, valamint egy batik műhelybe is ellátogatunk, ahol a jellegzetes balinéz mintákat és a batikolás művészetét ismerhetjük meg, végül Kotagedében az ezüstművességbe nyerhetünk betekintést.

12. nap: Yogjakarta - Bromo vulkán
Kora hajnalban a Bromo vulkán felé indulunk (reggeli csomag lesz). Elsőként vonattal Jombangig utazunk, miközben gyönyörködhetünk a csodálatos tájban, majd onnan autóúton folytatjuk utunkat (kb. 3,5 óra), míg a Bromo Tengger Semeru Nemzeti Parkba jutunk, ahol több vulkanikus képződmény is található. Közülük a legismertebb, egyben legaktívabb a Bromo vulkán. Szállás Bromoban, egyszerű vendégházban (1 éj).Tervezett szállás: Lava View Lodge Hotel vagy hasonló

13. nap: Bromo vulkán
Hajnali ébresztő után a vulkanikus mezőre utazunk, hogy megnézzük a napfelkeltét. Ha az időjárás engedi, dzsippekkel, majd lóháton utazunk tovább a vulkánig, és felmászunk a Bromo kráterének peremére, ahonnan bepillanthatunk a Föld gyomrába . Visszatérve a szállodába megreggelizünk. Ezután folytatjuk utunkat Surabayába. Útközben megállunk a káprázatos Coban Talun vízesésnél, ahol meg is mártózhatunk. Megebédelünk, majd Surabayában repülőre szállunk, és visszarepülünk Bali szigetére. Szállás Balin, reptérközeli szállodában (1 éj).Tervezett szállás: Novotel Airport Bali Hotel vagy hasonló

14-15. nap: Bali - Budapest
Reggeli után szabadidő. A szobák elutazásig rendelkezésre állnak. Késő este indulás a repülőtérre. Másnap hajnali hazarepülés, érkezés Budapestre a menetrend szerint a 15. napon. A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO világörökségi helyszínek, Prambanan templom, Borobodur templom együttes, Bali kultúrtáj Taman Ayun templom és a környező rizsföldek (Subak öntözési rendszer)

Szilveszteri Bali-Jáva körutazás az ár tartalmazza

A nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékkel (melyek értéke: kb. 650 000 Ft)12 éjszakai szállást,
helyi 3-4*-os szállodákban, a Bromo vulkánnál egyszerű vendégházban,
Balin helyi 5*-os szállodában,
kétágyas szobákban a reggelis ellátást5 alkalommal ebédet vagy vacsorát a program szerint (italok nélkül)a szilveszteri gálavacsorát Balin, a szállodábana megadott programokata szükséges belépőketa helyszíni közlekedést a magyar nyelvű idegenvezetést.

Szilveszteri Bali-Jáva körutazás az ár nem tartalmazza

A vízumdíjat (helyszínen fizetendő)
500.000 IDR / fő (kb. 38 USD/34 Euro) a borravalót
kb. 90 USD / fő.
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,5%
EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár 370 000 Ft-
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Szilveszteri Bali-Jáva körutazás fakultatív programok

Fakultatív programok minimum létszáma: 10 fő
Nusa Penida egész napos kirándulás ebéddel: 44.000 Ft/fő
Egész napos kirándulás Bali szigetének dél-keleti csücskénél fekvő Nusa Penida szigetére, mely hihetetlen természeti adottságokkal rendelkezik. A különleges sziklaképződmények megihletik fantáziánkat. Transzfer Sanur kikötőjébe, ahonnan gyorshajóval utazunk a szigetre (kb. 45 perc). Első állomásunk az Angel s Billabong természetes sziklamedencéje, majd elsétálunk a Törött partra (Broken Beach), ahol lenyűgöző mészkő képződményeket láthatunk. Ebéd után elautózunk Kelingking Beach-re. Ezt a hófehér homokos strandot egy a vízbe hajló dinoszaurusz formájú szikla védelmezi. Ezután folytatjuk utunkat a pálmákkal szegélyezett Crystal Bay felé, mely kristáytiszta vizéről kapta a nevét. Lenyűgöző felfedezőtúránk után transzfer vissza a kikötőbe, visszahajózás Balira, majd transzfer a hotelbe. (Fontos: a sziklaképződmények a legtöbb helyen lépcsőkön közelíthetők meg, így csak gyalogláshoz és lépcsőzéshez szokott utasoknak ajánljuk!)
Lombok Gili 3 nap/2 éjszakás fakultatív program (7-9. nap):Kétágyas szobában 179.000 Ft/fő.
Egyágyas felár 47.000 Ft7. nap: Reggeli után transzfer Padangbai kikötőjébe, elutazás Lombok szigetére, Bangsalba. Transzfer a szállodába. Délután szabadidő a tengerparton. Szállás Senggigi tengerpartján (2 éj).Szállás: Merumatta Senggigi Lombok
5*8. nap: Reggeli után hajókirándulás Gili Meno szigetére, pihenés és fürdési lehetőség a tengerparton. Sznorkellezési lehetőség (felszerelés helyszínen bérelhető), mely során megcsodálhatjuk a csodálatos kék korallokat. Ezután továbbhajózunk Gili Trawangan szigetére, ahol a hófehér homokos tengerparton pihenhetünk és gyönyörködhetünk a lenyűgöző tengeri élővilágban. Naplemente előtt visszatérés Lombok szigetére, transzfer a szállodába.9. nap: Reggeli a szállodában, majd visszautazás Balira, csatlakozás a csoporthoz. Szállás Balin.A program ára tartalmazza a szükséges transzfereket, hajójegyeket, 2 éj szállást reggelivel, 1 ebédet (italok nélkül), leírt programokat, helyi angolul beszélő idegenvezetőt, magyar csoportkísérő idegenvezető költségét minimum 10 főtől.

Szilveszteri Bali-Jáva körutazás idegenvezető, videó, térkép

Ismerje meg Balit és Jávát!

Nyaralás azonosító száma: 59897

Indonézia, Bali nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!