Tanzánia és Zanzibár - körutazás angol nyelvű idegenvezetéssel

Nyaralás azonosító szám: 32980
További indulási időpontok »
PROGRAM
Kilimanjaro – Lake Manyara Nemzeti Park – Serengeti Nemzeti Park – Ngorongoro-kráter – Arusha - Zanzibár
Tanzánia varázslatos országa sokak szerint a szafarik igazi hazája. A természet páratlan gazdagságának köszönhetően e Magyarországnál több mint tízszer nagyobb területen világhírű nemzeti parkok és természeti világörökségi helyszínek kínálnak betekintést a fenséges állatvilágba. Gnúk, antilopok, zebrák, elefántok, vízilovak, csimpánzok, bivalyok, zsiráfok, orrszarvúk, oroszlánok gyönyörködtetik a szemet a tanzániai szafarik során. A Kilimanjaro havas csúcsa, a Serengeti Nemzeti Park szavannáin vándorló vadak, a Ngorongoro többmillió éves vulkanikus krátere, Zanzibár mesés partjai és korallzátonyai mind a csodálatos Tanzánia egy-egy arcát mutatják. Itt minden napszak más látnivalót kínál a fények és a színek folyamatos változásával, de talán a legszebb a hajnal a szavannák fölött felkelő nap képével, mely aranyra festi a tájat.

Indulás: 2023. október 28.
Érkezés: 2023. november 6.
Ellátás: teljes panzió a szafari alatt Tanzániában, majd félpanzió Zanzibáron a Blue Bay Resortban.  Az étkezések nem tartalmaznak italfogyasztást, a szafarik alatt fejenként egy üveg víz van bekészítve a terepjáróba.
Idegenvezetés: angol nyelven a tanzániai szafariprogram ideje alatt.

1. nap: 2023. október 28. Budapest – Kilimanjaro
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Tanzániába.
Tervezett menetrend:
 • 2023. október 28. Budapest 06:35 - Amszterdam 08:40 (KL 1972), majd
 • 2023. október 28. Amszterdam 10:45 - Tanzánia JRO 20:10 (KL 569).
Utazás KLM menetrend szerinti járattal.
Feladható poggyász 20 kg/fő, de a belső járatokon csak 15 kg/fő, ezért javasoljuk már itt is a 15 kg/fő poggyászkorlátot betartani!
A tervezett menetrend változhat.
Szállás: Forest Hill Hotel.

2. nap: 2023. október 29. Kilimanjaro – Lake Manyara Nemzeti Park

Megérkezés Kilimanjaro nemzetközi repülőterére az éjszakai órákban, transzfer Arusha városába, ahol szállás. Reggeli után utazás a Lake Manyara Nemzeti Parkba. A rezervátumban elsősorban Tanzánia madárvilágát ismerheti meg az idelátogató, az itt regisztrált mintegy négyszáz madárfajból kis szerencsével akár százféle is látható egy egynapos látogatás során. A turisták nagy kedvencei a vándorlásuk során feltűnő rózsaszín flamingók, kormoránok, valamint a területre jellemző fára mászó oroszlánok. A piknikebéd elfogyasztása után délután ismerkedés a park élővilágával. Vacsora és szállás a nemzeti park közelében fekvő szafari lodge-ban.
Szállás: Bougain Villea Safari Lodge.

3. nap: 2023. október 30. Manyara – Serengeti
Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről, majd egész napos szafariprogram a maszáj nyelven végtelen síkságot jelentő Serengeti Nemzeti Parkba. Út közben piknikebéd, majd látogatás az előember-leletekről híres régészeti helyhez, az Olduvai-szurdokhoz. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.
Szállás: Serengeti Serena Lodge.

4. nap: 2023. október 31. Serengeti Nemzeti Park
Reggeli után fakultatív programlehetőség: hőlégballonos szafariprogram, majd egész napos szafari program a Serengeti síkság északi és középső régióiban. Az út során piknikebéd, majd a Serengeti síkságon átvágva naplementéig van lehetőség gyönyörködni a hely vad- és élővilágában, a végtelen akácia erdőkben, Afrika egyik legrégebbi, legnagyobb kiterjedésű és legnagyobb vadállományával rendelkező nemzeti parkjában. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park területén található szafari lodge-ban.
Szállás: Serengeti Serena Lodge.

5. nap: 2023. november 1. Ngorongoro-kráter
Reggeli után egész napos szafariprogram az UNESCO Világörökség részeként ismert Ngorongoro – kráterben. A kráterbe leereszkedve egyedülálló gazdagságú élővilággal találkozhat az utazó. Itt él az öt nagyvad (oroszlán, leopárd, kafferbivaly, elefánt, orrszarvú), emellett a kialakult szikes tavak vonzzák a madarakat, köztük a rózsaszín flamingókat is. A piknikebéd elfogyasztása után látogatás a kráterben található Magadi-tónál, a térség legfontosabb ivóvízforrásánál, mely körül rengeteg állat él, oroszlánok, sakálok, hiénák, gazellák. Az egész napos program után vacsora és szállás a nemzeti park szomszédságában található szafari lodge-ban.
Szállás: Bougain Villea Safari Lodge.

6. nap: 2023. november 2. Arusha – Zanzibár
Reggeli után kijelentkezés a szállodából, transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Zanzibárra. Vacsora és szállás a repülőtértől 60 km-re, a sziget észak-keleti oldalán található, helyi besorolás szerinti ötcsillagos tengerparti szállodában.
A belső járaton a feladható poggyász max. 15 kg/fő lehet!
Szállás: Blue Bay Beach Resort & Spa - superior szobában.

7-10. nap: 2023. november 3-6. Zanzibár és hazautazás
Pihenés Zanzibár szigetén, fakultatív programlehetőségekkel. A Tanzániához tartozó, az ország partjaitól alig 40 km-re fekvő paradicsomi szigetcsoport elsősorban fehér homokos, pálmafás, búvárkodásra csábító, színes korallzátonyokkal tarkított, háborítatlan tengerpartjai miatt vált népszerűvé a turisták körében. November 5-én késői check-out a szállodában, majd kora este transzfer a reptérre, majd hazautazás és érkezés november 6-án Budapestre átszállással. 
Szállás: Blue Bay Beach Resort & Spa - superior szobában.

Tervezett menetrend: 
 • 2023. november 5. Zanzibár ZNZ 22:10 - Amszterdam 2023. november 6. 07:15 (KL 515), majd
 • 2023. november 6. Amszterdam 10:05 - Budapest 12:05 (KL 1975).
Utazás KLM menetrend szerinti járattal.
Feladható poggyász 20 kg/fő.
A tervezett menetrend változhat.

Fakultatív programok:
 • Stone Town és Fűszertúra, angol nyelvű idegenvezetéssel.  A program ebédet tartalmaz.
 • Kizimkazi delfintúra. A program ebédet tartalmaz. Strandfelszelés kell, a csónakból, hajóból való ki-, és beszállás során elkerülhetetlen a vízbe gázolás.
 • Zanzibár szigettúra angol nyelvű idegenvezetéssel. A program ebédet tartalmaz.
 • Hőlégballon szafari a Serengetiben. Angol nyelvű kíséret. Tériszonyos utasoknak nem ajánljuk.

Szállás részletek:

Bougain Villea Safari Lodge****+
http://bougainvilleasafarilodge.com
Helyi besorolás: ****

Serengeti Serena Lodge****+
https://www.serenahotels.com/serengeti
Helyi besorolás: ****

Bluebay Beach Resort & Spa*****
https://www.bluebayzanzibar.com
Helyi besorolás: *****
A szálloda Zanzibár keleti oldalán, a Kiwengwa Beach-en található, közvetlenül a tengerparton. A szobáink kertre néznek, de ha van rá érdeklődés, akkor tudunk ajánlatot adni tengerre néző szobára is természetesen. A szállodaváltoztatás jogát azonos kategórián belül fenntartjuk! Elhelyezés: háromágyas standard szobában. 

Kinti utazás: Az utazás a körutazás során légkondicionált minibusszal, a szafarikon 6-8 fős, négykerék meghajtású, kiemelhető tetős (pop up viewing roof)* terepjárókkal történik, valamint Arusha – Zanzibár között helyi repülőjárattal.  

A szafari programokkal kapcsolatban néhány hasznos információ:
 • A járművek négykerék meghajtású, direkt erre a célra tervezett járművek.
 • Nincs kilométer korlátozás, ami azt jelenti, hogy a jelentős gyakorlattal rendelkező járművezetők a lehetőségekhez igazodva a lehető legtöbb állat bemutatására törekednek és nem csak végig vezetnek a kijelölt útvonalon.
 • A teljes panziós ellátás a szafari programok alatt a gyakorlatban azt jelenti, hogy a reggeli és a vacsora a szállodában van, és a szafarik alatt az előre becsomagolt piknikebéd kerül elfogyasztásra. A nemzeti parkokban élelmiszer vásárlásra nincs lehetőség.
 • A szafari alatt minden utas kap egy üveg vizet, de ettől függetlenül javasolt még italt vinni.
 • A programok sorrendje változhat.
 • Poggyász a szafari körutazás alatt: Kérjük utasainkat, hogy bőröndjeiket szobatársaikkal, utastársaikkal vegyesen pakolják, ugyanis a szafari terepjárók kis mérete miatt előfordulhat, hogy szobánként csak 1 db bőrönd szállítható. Ebben az esetben fennmaradó poggyászt partnerünk megőrzésre veszi át és azt az utasok a szafari körutazás végén, a Zanzibárra való repülés előtt kapják vissza.

Belépők: A programban szereplő látványosságok belépőjegyének árát a részvételi díj tartalmazza.
Borravalók: Tanzániában elvárják a borravalót a szolgáltatók (sofőrök, helyi idegenvezetők, vadőrök, kísérők, hordárok), melynek mértéke a szafari körutazás alatt legalább 15 USD/fő/nap, a Zanzibári nyaralás alatt egyéni megítélés szerint.
Beutazás, vízum: Tanzánia vízumköteles ország.  Magyar állampolgárok a vízumot belépéskor is felvehetik, az egyszeri beutazásra jogosító vízum ára: 50 USD/fő, amihez szükséges útlevél, amely a hazautazástól számítva legalább 6 hónapig érvényes, és legalább 1 üres oldalt tartalmaz.
A szárazföldi Tanzánia és Zanzibár szigete közötti repülés országon belüli utazásnak számít, így ehhez külön vízumra nincs szükség. Részletes beutazási feltételek: https://konzinfo.mfa.gov.hu/utazasi-tanacsok-orszagonkent/tanzania.

Az ár tartalmazza: angol nyelvű idegenvezetővel, Tanzániában a szafari alatt teljes panzióval, Zanzibáron a Blue Bay Resortban félpanzióval, a fenti programleírással, angol nyelvű kísérővel, háromágyas elhelyezéssel, késői kijelentkezéssel (vacsora nélkül).

Az ár nem tartalmazza: sztornóbiztosítás  ez utólag nem köthető! BBP utasbiztosítás. Fakultatív programok. Vízum díját. Borravalót. 

FONTOS!
 • A foglaláshoz egy utas e-mail cím és egy vészhelyzet esetén értesítendő családtag neve és tel. száma szükséges.
 • Kiállítás után a repülőjegyek nem visszatéríthetők és nem módosíthatók!
 • 18 év alatti kiskorúak számára kötelezően kitöltendő nyomtatvány 5 példányban, ha nem mindkét szülővel utaznak: https://www.divehardtours.com/biztositas/Szuloi_nyilatkozat_HUN_ENG.pdf
 • A szálláscsomagra vonatkozó lemondási feltételek: Kötbér 61 napon kívül: 100.000 Ft/fő 60 napon belül: 25% 45 napon belül: 65% 35 napon belül: 100%.
 • Lemondási adminisztrációs díj: 5.000 Ft / fő.


Nyaralás azonosító száma: 32980

Tanzánia, Tanzánia körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!