Törökország - Kappadókia Csodái körutazás

Nyaralás azonosító szám: 38978
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Szállás leírása

  Helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Ankara – Göreme – Uchisar – Kaymakli – Antalya

  Törökország minden szempontból nagyszerű ország. Már önmagában mérete sem csekély, nem beszélve ebbe a hatalmas területbe zsúfolt látnivalókról, melyek gazdagságát egyrészről az eposzi múlt emlékeinek, más részről a bőkezű természet tengertől tengerig, hegyektől nagyvárosokig terjedő szépséges adományainak köszönheti. A mesebeli báj, a tradicionális gasztronómia és a rendhagyó tájak mennyei szépsége teszi Kappadókiát a világ minden tájáról érkező utazók kedvencévé. Az egykori Római Birodalom egyik tartománya, Kappadókia valóban hihetetlen hely, melynek látképe völgyekkel átszőtt és drámai sziklaalakzatokkal tarkított. A lenyűgöző földalatti városoktól a lélegzetelállító kilátásig ez a város olyan felejthetetlen élményt nyújt, amelyre biztosan emlékezni fogunk.

  1. nap: Ankara

  Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Ankarába. Érkezést követően transzfer a szállodába, szabad program. Vacsora és szállás Ankarában.

  2. nap: Ankara - Göreme

  Reggeli után gyalogos városnézés Ankara belvárosában, majd látogatás az Anatóliai Civilizációk Múzeumában. A múzeum Kis-Ázsia történetének világhírűvé vált, különlegesen gazdag régészeti gyűjteménye az őskortól a bizánci korszakig. Délutáni órákban látogatás az Ihlara-völgyben, amelynek kb. 100 méteres mélységét a Melendiz-folyó vájta ki több ezer évvel ezelőtt a vulkáni kőzetbe. A IV. századtól kezdődően remeték, majd keresztények lakták a völgyet, akik az őket üldöző rómaiak elől menekültek ide. Az ösvényeken sétálva számos barlanglakásba és színes freskókkal díszített templomba lehet bepillantani. Vacsora és szállás Ürgüpben.

  3. nap: Göreme - Zelve - Uchisar

  Reggeli után a mesés Kappadókia felfedezése. A különböző keménységű vulkáni tufából a szél és a víz eróziója különleges formavilágú tájat hozott létre, amelyet 1985-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A nap során látogatás a göremei szabadtéri múzeumban, a Szerelem-völgyben, az uchisari erődben, majd séta a Zelve-völgyben. Fakultatív program: zenés török est. Vacsora és szállás Ürgüpben.

  4. nap: Avanos - Kaymakli - Konya

  Reggeli után utazás Avanosba. A városban élő fazekasok évszázadok óta a helyben található vörös agyagból készítik csodaszép és hasznos kerámiaedényeiket. Látogatás egy helyi műhelyben. Délután Kaymakli, a föld alatti város megtekintése. A mélyben kialakított több szintű barlangrendszerben akár 3500 ember is élhetett. Vacsora és szállás Konyában

  5. nap: Konya - Antalya

  Reggeli után látogatás a Mevlana Múzeumban, majd városnézés Konya belvárosában. Utazás Antalyába a Taurus hegységen keresztül. Vacsora és szállás Antalyában.

  6. nap: Aspendos - Perga

  Aspendosban, Anatólia szinte tökéletesen megmaradt ókori-római színházának megtekintése. Monumentális nézőterén egyszerre mintegy 15.000 ember is kiválóan hallhatja a színpadi előadást. Ezt követően Perga felfedezése, mely egykoron nemcsak politikai és kereskedelmi, hanem vallási és kulturális központ is volt. Délután látogatás a 18 méter magas Kursunlu vízeséshez, melyet csodálatos környezet vesz körül. Vacsora és szállás Antalyában.

  7. nap: Antalya - Budapest

  Reggeli után szabadidő, majd kora délután transzfer a repülőtérre. Visszautazás átszállással Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

  Minimum létszám: 25 fő

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapest - Ankara / Antalya - Budapest útvonalon turista osztályon
  • illetékek
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 6 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok
  • belépők felára
  • magyar idegenvezető

    Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív program
   (minimum létszám: 10 fő)
   - Török est


  Nyaralás azonosító száma: 38978

  Törökország, Török körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  nan %-os elégedettség 1 vélemény alapján! Hotel értékeléseket utasok írták, ezekért a véleményekért az iroda nem vállal felelősséget.
  nan
  1 értékelés alapján
  Ár-érték arány
  nan
  Szálloda elhelyezkedése
  nan
  Ellátás
  nan
  Szoba elhelyezkedése
  nan
  Szoba felszereltsége
  nan
  Tisztaság
  nan
  Szolgáltatások minősége
  nan
  További értékelések
  Értékelések

  Szállodáról vélemények, értékelések

  Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
  "Elégedett voltam. "
  nan
  Írta: Gábor | Mikor járt itt? 2022.09.22 - 2022.09.29 | Értékelése: nan% | Részletes értékelés megtekintése

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 84 92

  Kérdése van? Hívjon most!