Törökország - Kappadókia Csodái körutazás

Nyaralás azonosító szám: 38978
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel

  Ankara - Göreme - Uchisar - Kaymakli - Antalya

  Törökország minden szempontból nagyszerű ország. Már önmagában mérete sem csekély, nem beszélve ebbe a hatalmas területbe zsúfolt látnivalókról, melyek gazdagságát egyrészről az eposzi múlt emlékeinek, más részről a bőkezű természet tengertől tengerig, hegyektől nagyvárosokig terjedő szépséges adományainak köszönheti.

  Szállás leírása

  Helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap Ankara

  Elutazás Budapestről a reggeli órákban menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Ankarába. Érkezést követően transzfer a szállodába, szabad program.
  Vacsora és szállás Ankarában.

  2. nap Ankara - Göreme

  Reggeli után gyalogos városnézés Ankara belvárosában, majd látogatás az Anatóliai Civilizációk Múzeumában. A múzeum Kis-Ázsia történetének világhírűvé vált, különlegesen gazdag régészeti gyűjteménye az őskortól a bizánci korszakig. Délutáni órákban látogatás az Ihlara-völgyben, amelynek kb. 100 méteres mélységét a Melendiz-folyó vájta ki több ezer évvel ezelőtt a vulkáni kőzetbe. A IV. századtól kezdődően remeték, majd keresztények lakták a völgyet, akik az őket üldöző rómaiak elől menekültek ide. Az ösvényeken sétálva számos barlanglakásba és színes freskókkal díszített templomba lehet bepillantani.
  Vacsora és szállás Ürgüpben.

  3. nap Göreme - Zelve - Uchisar

  Reggeli után a mesés Kappadókia felfedezése. A különböző keménységű vulkáni tufából a szél és a víz eróziója különleges formavilágú tájat hozott létre, amelyet 1985-ben az UNESCO a világörökség részévé nyilvánított. A nap során látogatás a göremei szabadtéri múzeumban, a Szerelem-völgyben, az uchisari erődben, majd séta a Zelve-völgyben. Fakultatív program: zenés török est.
  Vacsora és szállás Ürgüpben.

  4. nap Avanos - Kaymakli - Konya

  Reggeli után utazás Avanosba. A városban élő fazekasok évszázadok óta a helyben található vörös agyagból készítik csodaszép és hasznos kerámiaedényeiket. Látogatás egy helyi műhelyben. Délután Kaymakli, a föld alatti város megtekintése. A mélyben kialakított több szintű barlangrendszerben akár 3500 ember is élhetett.
  Vacsora és szállás Konyában

  5. nap Konya - Antalya

  Reggeli után látogatás a Mevlana Múzeumban, majd városnézés Konya belvárosában. Utazás Antalyába a Taurus hegységen keresztül.
  Vacsora és szállás Antalyában.

  6. nap Aspendos - Perga

  Aspendosban, Anatólia szinte tökéletesen megmaradt ókori-római színházának megtekintése. Monumentális nézőterén egyszerre mintegy 15.000 ember is kiválóan hallhatja a színpadi előadást. Ezt követően Perga felfedezése, mely egykoron nemcsak politikai és kereskedelmi, hanem vallási és kulturális központ is volt. Délután látogatás a 18 méter magas Kursunlu vízeséshez, melyet csodálatos környezet vesz körül.
  Vacsora és szállás Antalyában.

  7. nap Antalya - Budapest

  Reggeli után szabadidő, majd kora délután transzfer a repülőtérre. Visszautazás átszállással Budapestre. Érkezés a kora esti órákban.

  Minimum létszám: 25 fő

  Az ár tartalmazza

  • utazás menetrend szerinti repülőjárattal Budapest - Ankara / Antalya - Budapest útvonalon turista osztályon
  • illetékek
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • 6 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban
  • félpanziós ellátás
  • a leírás szerinti programok
  • belépők felára
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás
  • fakultatív program (minimum létszám: 10 fő)
   Török est
  Nyaralás azonosító száma: 38978

  Törökország, Török körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!