Program

1. NAP: Érkezés Antalyába

Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén.

2. NAP: Mevlana-kolostor - Kappadókia

Utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába. Itt található Mevlana sírja. Meglátogatjuk a Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. A kolostor, amely ma az Iszlám Művészet Múzeumának ad otthont, a török iparművészet kincseinek gyűjteménye. Továbbindulunk Kappadókiába. Szállás Kappadókiában a következő 3 napban.

3. NAP: Kappadókia, majd szabadidő vagy fakultatív program

Kappadókia területe sziklakúpokkal teletűzdelt holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. A tájat egy vulkán alakította ki. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. A nap első felében ezeket a csodákat keressük fel. Majd szabadidő vár Önre vagy tartson velünk fakultatív kirándulásra. Szállás Kappadókiában.

4. NAP: Göreme

Göremében, a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll. Ezt követően a szerzetesek völgyének vagy tündérkémények völgyének is nevezett Simeon-völgybe látogatunk. Ez a táj a tíz méter magas tufakúpok tökéletes kompozíciójával mindenkit bámulatba ejt. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál élvezhetjük (kívülről) a tájra nyíló kilátást. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának folyamatával. A nap végén sétát teszünk Avanosban, mely fazekas remekműveiről híres. Szállás Kappadókiában.

5. NAP: Sultanhani - Antalya

Elhagyjuk Kappadókia varázslatos világát és Sultanhaniba, a híres szeldzsuk karaván menedékhez megyünk. Ezt követően a Taurushegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó három éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.

6. NAP: Antalya - Karpuzkaldiran-vízesés

Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység csúcsai és a buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a Yivli Minaretet és az óratornyot a Kalekapsi téren. Meglátogatunk egy ékszer kereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik, és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez, ráadásul egy divatbemutatót is megtekinthetünk. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran-vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

7. NAP: Szabadidő vagy fakultatív program

Ezt a napot a szállodában töltheti, pihenjen, töltődjön fel! Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében. Szállás Antalya környékén.

8. NAP: Hazautazás

A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig!
A programváltoztatás jogát fenntartjuk!
Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.

Az ár tartalmazza

Foglalási díjat, repülőjegyet oda-vissza, repülőtéri illetéket, repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat (feladott poggyász, kézipoggyász, repülőtéri check-in), transzfereket, minőségi szállodákat (Vendégeink 4 és 5 csillagos elegáns szállodában kapnak elhelyezést), reggelit és vacsorát, belépőjegyeket a program leírás szerint.

Egyéb

Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 55.000 Ft/fő.
Egyágyas szoba felár szeptemberi indulással (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 44.000 Ft/fő.
Választható szolgáltatások: útlemondási biztosítás, baleset- és poggyászbiztosítás.

Fakultatív programok

Hőlégballonozás 225€/fő
Dzsip szafari Kappadókiában 50€/fő
Hamam (török fürdő) 35€/fő Török est 45€/fő
Ortahisar és a Szerelem Völgy (félnapos, ebéddel) 55€/fő vagy: Ihlara -völgy és a föld alatti város (egész napos, ebéddel) 55€/fő
Sema (dervistánc) 20€/fő
Alanya (egész napos, ebéddel) 55€/fő
Aspendos és Manavgat hajókirándulás (ebéddel, egész napos) 55€/fő
Manavgat hajókirándulás (ebéddel, egész napos) 45€/fő
Zöld kanyon (ebéddel, egész napos) 55€/fő
Perge ősi városa & Archeológiai Múzeum (egész napos ebéddel) 55€/fő
Erciyes hegység (egész napos, ebéddel) 55€/fő

Ebéd 15€/fő/nap
Minimum létszám 10 fő. Nem biztos, hogy mindegyikre sor fog kerülni, ez egy tervezet, pontos információ a helyszínen kapható. Az is elképzelhető, hogy más lehetőségek is felkínálásra kerülnek. A helyszínen foglalhatóak! A változtatás jogát fenntartjuk!
Nyaralás azonosító száma: 48729

Törökország, Török körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!