Körutazás leírása

1. NAP: Repülés Antalyába

A helyszínen magyarul beszélő idegenvezetőnk üdvözli Önt és elkíséri a szállodába, ahol üdvözlő koktél vár Utasainkra. Szállás Antalya környékén.

2. NAP: Myra - Szent Miklós

Az út a tengerpart mentén vezet, így csodálatos kilátást nyújt a Földközi-tengerre, a végtelen időtlenséget sugalló fenyő- erdőkre és a Taurus-hegység meredek lejtőire. Myrában ellátogatunk a Világörökség részét képező sziklasírokhoz. A sírok, és szarkofágok az i.e. IV. századból származnak. Myra-t Szent Miklós püspök virágoztatta fel, akit itt is temettek el. Szállás Mugla város környékén.

3. NAP: Lykia

Ma Dalyan festői vidékén veszünk részt egy hajókiránduláson. Az Iztuzu strandot Teknősbéka-partnak is nevezik, és csak vízi úton érhető el. Itt jó idő esetén élvezhetjük a fürdés örömeit is. Utazás Kusadasiba busszal, szállás 2 éjszakára a hangulatos Kusadasi város környékén.

4. NAP: Efezus

A reggelit követően egy csodálatos, felejthetetlen kirándulásra indulunk. Törökország egyik legfontosabb régészeti nevezetességének, Efezusnak, az antik világ legjelentősebb kereskedelmi és kulturális központjának megtekintése vár ránk a mai napon. Az antik világ életre kel a szemük előtt, megcsodálhatjuk a múlt titkait őrző agorát, az Arkadiana utat, mely egykor fontos szerepet töltött be a kikötő felé nyújtózva, a termálforrásokat, Domiciánus templomát, a tágas színházat (mely a legnagyobbak közé tartozott, 25.000 fő befogadására volt alkalmas), a Celsus könyvtárat. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP: Laodikeia - Gyapotvár

A reggeli után tovább haladunk Pamukkale felé. Útközben megállunk Laodikeia-nál (Laodicea). Az egykori virágzó város fontos kereskedelmi útvonalak találkozásánál feküdt. Hírnevét gyapjútermesztésének, és az itt folytatott kereskedelmi és orvosi tevékenységnek is köszönhette. Jelentős zsidó közösség is élt itt. A települést megemlíti a Jelenések könyvében Szent János is. Pamukkale-t Gyapotvárnak is becézik, és az UNESCO Világörökség része. A gyógyvíznek köszönhetően megkapó szépségű hófehér mészkőteraszok alakultak ki. (Ezeket kívülről tekintjük meg). Ez a lenyűgöző természeti csoda már az ókorban vonzotta az embereket gyógyító ereje miatt. Lehetőségük lesz fürdésre a hotel híres termálvizében. Szállás Pamukkaléban.

6. NAP: Tavas - Kibyra - Antalya

Reggeli után elhaladunk a Honaz-hegység mellett, és felkeresünk Tavas közelében egy szőnyegkészítő-műhelyt. Itt tanúi lehetünk annak, hogy hogyan is készülnek a világhírű török szőnyegek, természetes festékanyagok felhasználásával. Megismerhetjük a készítésük különböző lépéseit. Majd Kibyra ősi városa vár ránk. A település fénykorát a római korban élte, hadsereggel, jogi és közigazgatási intézményekkel, a korabeliek érdeklődésére számot tartó szórakozási lehetőséggel (például gladiátor-játékok) büszkélkedhetett. Sétánk során számos érdekes épületet csodálhatunk meg. Ezek közül is kiemelkedő az Odeon, ahol zenés műsorokat tartottak. Utunk során Antalya felé áthaladunk a festői szépségű Taurus-hegységen. Szállás 2 éjszakára Antalya környékén.

7. NAP: Antalya - Karpuzkaldiran-vízesés

Körutazásunk végén Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. Évente több millió turista keresi fel. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a „rovátkolt” Yivli Minaretet, az óratornyot, a meseszép kikötőt és a régi városfalat. A séta folyamán lehetőségük lesz vásárolni. Ezen kívül alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer- és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran-vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

8. NAP: Hazautazás Magyarországra

A busz az indulás függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK

Javasoljuk a Kultúracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, és idegenvezetést.
Tájékoztatjuk kedves Utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig!
Fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség, helyi szolgáltatók szervezésében.
A programváltoztatás jogát fenntartjuk! Az egyes időpontokon a csoportok indulásához min. csoportlétszám szükséges.
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.
Nyaralás azonosító száma: 49316

Törökország, Török körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

nan %-os elégedettség 2 vélemény alapján! Hotel értékeléseket utasok írták, ezekért a véleményekért az iroda nem vállal felelősséget.
nan
2 értékelés alapján
Ár-érték arány
nan
Szálloda elhelyezkedése
nan
Ellátás
nan
Szoba elhelyezkedése
nan
Szoba felszereltsége
nan
Tisztaság
nan
Szolgáltatások minősége
nan
További értékelések
Értékelések

Szállodáról vélemények, értékelések

Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
"Gyönyörű helyeken voltunk a szállással maximálisan meg voltunk elégedve , Az idegenvezető Sára vérprofi ,hatalmas tudása van és nagyon kedves és segítőkész. Mindenkinek ajánlom ezt a körutazást . Mindemellett : Mi alapvetően nem erre a körutazásra akartunk menni, hanem a kappadókiásra , részletesen elolvastuk ezt az utazást is és tudtunk róla ,hogy lesznek külön fizetős fakultatív,viszont arra nem számítottunk ,hogy ez ennyire keményen bele lesz építve a napi programba pl . ha nem fizetsz be ez van, ülsz és várod míg a többiek végig csinálják a programot .A fakultatív programnak úgy kéne megoldva lennie, hogy aki nem vesz részt rajta az legalább a szállodába tudjon pihenni . Illetve a teknősbéka partos hajókirándulás napi programként volt feltüntetve , mégis külön kellett rá még fizetnünk, mert ott helyszínen már fakultatívként jelentették meg. Nagyon kellemetlen ,mert nyilván ha ott van az ember akkor már fizet , nincs mit tenni. Ugyanez volt a helyzet az ebéddel is, azt mondták fizessünk be, mert nem fogunk tudni máshol enni, nem fizettünk és még is megtudtuk mindig oldani. szóval ez az ebéd és fakultatív program része lehetne máshogy megoldva, vagy beleépítve az árba és akkor az embert nem éri meglepetés, vagy úgy megszervezni, hogy ezek ne legyenek ,,kötelező,, jellegűek .. mert amúgy a körutazás maga tényleg csodás volt. "
nan
Írta: Mariann | Mikor járt itt? 2021.11.27 - 2021.12.04 | Értékelése: nan% | Részletes értékelés megtekintése
Red Sea Hotelek vélemények, értékelések
"Az utószezon végén a szállodák választéka ellátásban és szálloda minőségben gyengébb volt mint előszezonban. Összességében gratulálok a szervezésért. Legközelebb megpróbálunk előszezon végén utazni."
nan
Írta: GYÖRGY | Mikor járt itt? 2021.11.27 - 2021.12.04 | Értékelése: nan% | Részletes értékelés megtekintése

Segítségre van szüksége?

Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

+ 36 1 785 8492

Kérdése van? Hívjon most!