Uganda - Csoportos Körutazás

Nyaralás azonosító szám: 45120
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  A csimpánzok és hegyi gorillák hazája

  Uganda, ez a viszonylag kis alapterületű afrikai ország rendkívüli látnivalókkal büszkélkedhet. Erdeiben él a világ fennmaradt hegyi gorilla populációjának fele, így e fantasztikus állatok megfigyelésére az ugandai, sűrű erdőkkel átszőtt Bwindi Nemzeti Park a megfelelő választás. A vadon élő csimpánzcsaládok varázslatos világába a Kibale Nemzeti Parkban pillanthatnak be a látogatók. De itt tör az ég felé Afrika egyik legmagasabb hegysége a festői és páratlanul gazdag vegetációjú Rwenzori is, s aki a gorillák és csimpánzok mellet, a változatos afrikai vadvilág egyéb állatait is szeretné meglesni, megteheti egy izgalmas szafarival Lake Mburo Nemzeti Parkban. Uganda egy igazán különleges úti cél, ahol a természetes környezetükben látható állatok közelsége felejthetetlen élményekben részesíti az utazót.

  Szállás leírása

  Szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban.

  Program

  1. nap: Budapest - Entebbe

  Elutazás repülőgéppel, átszállással Közép-Ugandába, Entebbébe Budapestről a kora délutáni órákban. Érkezés a késő éjszakai órákban, majd transzfer a szállodába.

  2. nap: Entebbe - Fort Portal - Kibale Nemzeti Park

  Reggeli után utazás a Rwenzori-hegység szomszédságában fekvő Fort Portal városába. Fort Portal Uganda nyugati körzetének pénzügyi központja és az egykori Toro királyság fővárosa. Az alig több mint 120 km hosszú és 60 km széles Rwenzori-hegység kis kiterjedése ellenére rendkívül látványos hegylánc Uganda és a Kongói Demokratikus Köztársaság határvidékén, változatos vegetációval és állatvilággal. Érkezés a Kibale Nemzeti Parkba a délutáni órákban. A Nyugat-Ugandában elterülő Kibale esőerdő számtalan, csak itt élő madárfajnak és 13 főemlős fajnak ad otthont, többek között csimpánzoknak, vörös kolobuszoknak, fejdíszes cerkófoknak, galléros mangábéknek, verveteknek, páviánoknak, satnyaujjú makiknak és fülesmakiknak. Vacsora út közben.

  3. nap: Kibale Nemzeti Park

  Reggeli. A kora reggeli órákban bejelentkezés a Kibale Nemzeti Park vadőri központjában, majd indulás az erdő csimpánzainak megfigyelésére. Az erdős területen három nagy, több mint 100 tagot számláló csimpánzközösség, valamint számtalan veszélyeztetett faj él. A gyalogtúra során a kíséretet biztosító tapasztalt vadőr bemutatja a vadon élő csimpánzcsaládok tagjait, viselkedésüket, életmódjuk jellegzetességeit. Az esőerdőben sétálva kis szerencsével akár egészen közelről is láthatók a csimpánzok. Délután látogatás a Bigodi Vízi Menedékhelyen, ahol ügyesen felépített gyalogutak vezetnek a magasra növekvő papíruszsás mezők között. Itt több mint 130 egzotikus madárfaj, 8 főemlős faj és a félig vízi életmódot folytató Sitatunga antilop él. Vacsora út közben.

  4. nap: Queen Elizabeth Nemzeti Park

  Reggeli után utazás a Queen Elizabeth Nemzeti Parkba, az Egyenlítő átszelésével. Az egykor vulkanikus terület változatos domborzatának, növényvilágának köszönhetően ma Uganda vadállományban egyik leggazdagabb része. A szafari során oroszlán, erdei disznó, bivaly, elefánt, impala, a szikes tavaknál flamingó, pelikán, víziló tűnhet fel a közelben. A délelőtti és esti szafari, valamint a délutáni hajós program a Kazinga csatornán számtalan meglepetést tartogat. Ebéd és vacsora út közben.

  5. nap: Bwindi Nemzeti Park

  Reggeli után utazás az UNESCO Világörökség részét képező Bwindi Nemzeti Parkba. Az ország délnyugati részén elterülő, áthatolhatatlan erdőkkel borított nemzeti park a világ egyik leggazdagabb biológiai és botanikai régiója. Területén mintegy 120 emlős, 340 madár és több, mint 200 lepkefaj él, melyek között számtalan az endemikus, csak itt élő faj. A park híres lakói a csimpánzok, a kolobuszmajmok, a szavascsőrű madár és a turákó, de a területet igazán híressé a kiemelkedően magas egyedszámú gorilla populáció teszi. A Bwindi Nemzeti Park területén nagyjából 400 hegyi gorilla él, ami a nagyvilágban szabadon és vadon élő gorillaállomány mintegy fele. Érkezés Buhomába a délutáni órákban, ahol a délutáni séta során számtalan érdekes kézműves termék és ajándék vásárolható a helyi üzletekben. Ebéd és vacsora út közben.

  6. nap: Bwindi Nemzeti Park

  A korai és kiadós reggeli után gyalogos gorillales a Bwindi Nemzeti Park területén. Jelentkezés, majd szóbeli eligazítás a helyi, vadőri központban. A gorillacsaládok megkeresése után, lassan és kizárólag egy fényképezőgéppel felszerelkezve lehet megközelíteni ezeket a gyönyörű és ritka emberszabásúakat. A kíséretet biztosító vadőr az folyamatos tájékoztatást nyújt állatok hangulatáról és viselkedéséről, és betartandó instrukciókat ad a további teendőkről. A nőstények és a fiatalok egészen közelről is megtekinthetők, a domináns ezüsthátúak megfigyelése csak távolabbról lehetséges. A gorillák közelében eltölthető idő ritkán haladhatja meg az egy órát, hiszen az ember közelsége őket is izgatottá teheti, de megfigyelésük és a találkozás garantáltan életre szóló élmény. A gyalogtúra az esőerdőben és a bambusszal benőtt hegyi lejtőkőn akár egész nap is eltarthat. Ebéd és vacsora út közben.

  7. nap: Lake Mburo Nemzeti Park

  Reggeli után utazás a Lake Mburo Nemzeti Parkba. A nemzeti park változatosságáról és mozaikszerű felépítéséról híres, területén száraz és sziklás lejtők, a fás és füves szavannák, esőerdők és mocsarak váltják egymást. Az élőhelyek sokszínűségének eredménye a rendkívül változatos élővilág: impalák, zebrák és legalább 300 féle madárfaj is megfigyelhető a szafari során. Ebéd és vacsora út közben.

  8. nap: Entebbe

  Reggeli után utazás Entebbébe, az Egyenlítő keresztezésével, ahol lehetőség van látványos fotók készítésére és ajándéktárgyak vásárlására. Út közben ebéd. Érkezés Entebbébe a délutáni órákban, szabadprogram, pihenés a szállodában.

  9. nap: Entebbe - Budapest

  Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd látogatás az Entebbe közelében található Uganda Vadvédelmi Oktatási Központban (Uganda Wildlife Education Centre). Az 1994-ben létrehozott létesítményben aktív kutatómunka és a veszélyeztetett vadállomány rehabilitációja történik. A látogatás után transzfer a repülőtérre, majd utazás repülőgéppel, átszállással Budapestre az esti órákban.

  10. nap: Entebbe - Budapest

  Megérkezés Budapestre a délelőtti órákban.

  Az ár tartalmazza

  • utazás repülőgéppel Budapest - Entebbe - Budapest útvonalon, átszállással, turista osztályon, 1 db feladott poggyásszal
  • utazás a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal
  • illetékek
  • 8 éjszakai szállás helyi besorolás szerinti három- és négycsillagos szállodák és lodge-ok kétágyas szobáiban
  • a leírás szerinti programok belépőkkel
  • 7 alkalommal reggeli, 5 alkalommal ebéd, 6 alkalommal vacsora a program szerint
  • ingyenes ásványvíz fogyasztás a járművekben a programok alatt
  • személyenként egy gorilla- és csimpánz-látogatási engedély
  • a vadlesek alatt gyakorlott helyi vadőr
  • magyar idegenvezető

  Az ár nem tartalmazza

  • ugandai vízumdíj
  • borravalók (javasolt mértéke 10 USD/fő/nap)
  • baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás
  • útlemondási biztosítás


  Nyaralás azonosító száma: 45120

  Uganda, Uganda körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!