A Keleti-part örökségei New York - Washington

Nyaralás azonosító szám: 42788
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással, elhelyezés belvárosi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban reggelis ellátással.

  Miért ez az út?
  1. Mert hihetetlen mennyiségű élményben és különleges látványban lehet részünk az utazás szinte bármely percében.

  2. Mert bármely látványosság, utca részlet felkeltheti bennünk a deja vu, a láttam már valahol élményt.

  3. Mert New York mellett Washington DC-re sem sajnáljuk az időt és igyekszünk alaposan bemutatni,a lehető legtöbbet megnézni a fővárosból.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek, magyar idegenvezetés.

  A 2021-es időpontok és árak tájékoztató jellegűek!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest – New York

  Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, átszállással New Yorkba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szabadidő, vagy az idegenvezetőnkkel ismerkedés Manhattannel rövid séta keretében. Fakultatívként egyénileg múzeumlátogatási lehetőség.
  Szállás New Yorkban (4 éj).

  2. nap: New York

  Reggeli után egész napos panorámás városnézés az Amerikai Egyesült Államok legnépesebb városának a központjában, Manhattanben. Első megállónként a nagy alma egyik legikonikusabb Art Deco stílusban épült épületébe az Empire State Buildingbe látogatunk el, felmegyünk a 86. emeleten található kilátóba és onnan madártávlatból csodáljuk meg a várost, „mely sosem alszik” vagyis New Yorkot. Továbbhaladva a világhírű 5. sugárúton megállunk lefotózni a Flatiron Buildinget, melyet magyarul Vasalóháznak becézünk. Tovább haladva érintjük a Washington Squaret, Greenwich Villaget, Soho városrészt. Rövid sétát teszünk China Townban, vagyis a kínai negyedben, ahol könnyen megfeledkezhetünk róla, hol is tartózkodunk. Angol szót ritkán hallani és a feliratok is kínai nyelven vannak feltüntetve. Innen átsétálunk a szomszédos Little Italyba. A program folytatásaként dél Manhattanben megnézzük Ground Zero területén található emlékhelyet, mely a szeptember 11-i terrortámadás áldozatainak és ledőlt ikertornyoknak állít emléket. Szabadidő függvényében az új tömegközlekedési csomópont, egy kortárs építészeti remekmű Oculus meglátogatása. A nap hátralevő részében Harlem felé vesszük az irányt, itt megállunk az Egyesült Államok egyik legrégebbi és leghíresebb zenetermében, az Apollo színházban. Nem hagyjuk ki a St. John de Divine katedrálist és a világ legjobb egyetemei közt számon tartott Columbia Egyetemet sem. Megnézzük Kossuth Lajos szobrát, ha időnk engedi, nassolunk egyet egy magyar cukrászdában.

  3. nap: New York

  Reggeli után gyalogos városnéző program, melyet Manhattanben kezdjük, érintjük a város legújabb látványosságát a Hudson Yardsot. Itt kezdődik a High Line Park, mely a Central Park után New York 2. leghíresebb parkja. A park 1.6 km hosszan húzódik és érdekességét az adja, hogy egy ma már nem működő magasvasúton található. A parkon keresztül leérünk a Chelsea piacra. Innen metróval eljutunk a Central Parkba. Sétánk során módot kerítünk arra is, hogy a New-York-i streetfood lehetőségek közül megkóstoljunk néhányat. Este egyénileg fakultatív színházlátogatás és program a Broadway-en.

  4. nap: New York

  Reggeli után komppal ellátogatunk a „Nagy Alma” szimbólumához, az ikonikus Szabadság-szoborhoz a Liberty-szigetre, majd az Ellis-szigetre is. A Szabadság-szobrot és szigetet 1886. október 28-án avatták fel, majd a 100. évfordulóra teljesen felújították. A Szabadság szobor az Amerikai Egyesült Államok jelképévé is vált. A következő programunk Ellis-szigete, amely keletről az első amerikai föld, ahol 1892 és 1954 között partra léptek a bevándorlók, itt fogadták őket és látták el a szükséges papírokkal. Programunkat folytatjuk a Battery Parknál, megnézzük a Támadó bika szobrát, majd elsétálunk a pénzügyi negyedhez (Wall Street), ahol többek között láthatjuk a tőzsde épületét is. Fakultatív lehetőség: igény esetén idegenvezetőnk átsétál az érdeklődőkkel a Brooklyn-hídon, majd Brooklynból metróval utazás a szállodába. A kirándulás után szabadidő.

  5. nap: New York – Washington DC

  Reggeli után Washington DC-be, az ország fővárosába utazunk. Érkezést követően elfoglaljuk a szállásunkat, majd városnézésre indulunk. Washington DC, a tervezőasztalon született város, Pierre Charles LEnfant építész és várostervező fejében született meg, és az ő elképzelései szerint vált valóra. Ismerkedünk a főváros és az ország ikonikus épületeivel, melyek mindegyikénél „deja vu” érzésünk lehet, hiszen „láthattuk már valahol”. Természetesen a filmekből ismerősek, hiszen mindegyik tér, épület már valamelyik ismert film forgatási helyszíne volt: Fehér ház, Capitolium épülete, Legfelsőbb Bíróság épülete, és a National Mall, az amerikai szimbólumokkal teli park, itt található többek között Lincoln és Jefferson emlékművei.
  Szállás Washington DC-ben (2 éj).

  6. nap: Washington DC

  Reggeli után folytatjuk az ismerkedésünket a várossal, felkeressük az Arlingtoni temetőt, ahol megnézzük az Ismeretlen Katona sírját, az őrségváltást, majd Kennedy elnök és öccse, Robert Kennedy sírját is. Délutáni programunk keretében meglátogatjuk a Shimtsonian Nemzeti Légi és Űrhajózási Múzeumot, ahol a Wright fivérek Sprit of St. Louis gépétől kezdve, az Apollo 11 űrhajó parancsnoki kabinjáig számtalan csoda várja a kíváncsi érdeklődőket. A múzeum a világ legnagyobb polgári, katonai és űrrepüléssel kapcsolatos kiállítási anyagával rendelkezik. Amennyiben időnk engedi, felkeressük a Kongresszusi Könyvtárat is, amelynek az épülete is egyedi, majd a National Gallery of Art épületét is, amely számos különlegességet tartogat a látogatóknak. Késő délután fakultatív program lehetőség: vacsorával egybekötött hajókázás a Potomac-folyón.

  7-8. nap: Washington DC – Budapest

  Délelőtt szabad program vagy fakultatív program lehetőségként látogatás a Fehér Ház látogatói központban. Délután transzfer a repülőtérre, utazás átszállással Budapestre, hazaérkezés másnap.

  A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Ellis-sziget, Szabadság-szobor.

  Programok

  Esti hajókázás a Potomac-folyón vacsorával: 55.000 Ft (2020-ban), 58.000 Ft (2021-ben)

  További információk

  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.

  FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

  Ismerje meg a Keleti-partot!
  Nyaralás azonosító száma: 42788

  Az alapár tartalmazza

  - a nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke: kb. 215 000 Ft)6 éjszaka szállást
  - belvárosi 4*-os szállodákban
  - kétágyas szobákban
  - reggelis ellátásta program szerinti transzfereketbelépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhozmagyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - Esta engedély díját13 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravalók kb. 60 USD/fő

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár295 000 Ftfakultatív program

  USA, USA körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!