Alaszka, Az óriások Vadonja körutazás

Nyaralás azonosító szám: 40962
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás menetrend szerinti repülőjárattal átszállással, a helyszínen minibusszal, elhelyezés szállodák, lodge-ok kétágyas szobáiban önellátással.

  Miért ez az út?
  1. Alaszka vadvilágának bemutatása Széchenyi Zsigmond, a híres magyar vadász-utazó leírásai alapján: tengeri vidra; Dall juh (hegyi kos); karibu; jávorszarvas; grizzly medve; baribál (fekete medve); az alaszkai lazac fajták.
  2. Az óceánba borjazó gleccserek és jégvájta fjordok világának megörökítése és bemutatása.
  3. Az óceánparti jégmezők (Kenai Nemzeti Park) megörökítése és bemutatása.
  4. Az Alaszka-Range hegység tundráinak megörökítése és bemutatása.
  5. Az alaszkai nemzeti parkok működésének megtapasztalása, helyszíni látogatással és adatgyűjtéssel a Kenai Fjords-, Denali,- Lake Clark Nemzeti Parkokban és a Kenai Nemzeti Vadvédelmi Rezervátumban.
  6. A nyári melegben hihetetlen méretűre növő konyhakerti növények megörökítése.
  7.A  Kenai folyó lazacparadicsomának fotózása.

  Kis létszámú csoport, max. 10 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek.

  A 2022-es dátum és ár tájékoztató jellegű!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Anchorage

  Indulás a déli órákban a Liszt Ferenc reptérről, menetrend szerint. Seattle-i átszállással megérkezés Anchorage-ba késő este. Járművünk felvétele, 25 perces transzfer után megérkezés hotelünkbe.
  Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

  2. nap: Az első alaszkai betelepülők; „Seward jégszekrénye”

  A 250.000 lakosú város az Anchorage Teknő közepén fekszik, a Cook-öböl partján, a hófödte Chugach-hegység vonulatainak ölelésében. A város szokatlanul nagy parkokkal és természetvédelmi területekkel rendelkezik, ötvözve az amerikai nagyvárosok és a romlatlan északi vadon hangulatát. Az igen fiatal lakosság több mint 70%-a csak 1980 után költözött ide. Kiadós reggeli, majd városnézés: Információgyűjtés és filmek megtekintése az állami természetvédelmi területek információs központjában. Séta az állammá válás emlékművénél (Eisenhower szobor), csoportkép készítéssel. Fényképezés a Town Square Parknál, a 4th Avenue Színház art deco épületénél, majd a Szövetségi hivataloknál. Látogatás néhány arany- prém és rozmár agyar boltban, a legfrissebben talált nuggets-ek (folyóparton talált aranyrögök) megtekintésével. Rövid séta a Tony Knowles Coastal Trail mentén a tengerparton, Cook kapitány emlékművének fényképezésével. Délutáni látogatás az egyedien gazdag gyűjteményű Anchorage Múzeumban: Betekintés Alaszka indián- és eszkimó törzseinek életébe.
  Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

  3. nap: Irány a Denali

  Reggeli indulással utazás Talkeetna igen hangulatos kisvárosába, a „Denali kapujába”. Séta a gyors sodrású Susitna folyó parttalan partján, majd rövid látogatás a ranger központban, ahol regisztrálni lehet „Észak-Amerika tetejének” megmászására. Továbbutazás Trapper Creek tanyaközpontjába, séta az ódon kirakodóvásár utcácskán. A látási viszonyoktól függően fotózás a DenaliViewpoint South-nál, majd Denali Viewpoint North-nál. Kora délutáni megérkezés a Denali Nemzeti Park területéhez. A 6.194 m magas Denali jelentése az őslakos athabasca törzs nyelvén „a Nagy”. Az elnevezés magáért beszél. Az Aleut-szigetek folytatásaként, a Denali-törésvonal mentén feltornyosult óriáshegység relatív szintkülönbsége meghaladja a Mount Everest csoportét, tiszta időben lélegzetelállító háttér-panorámával (a hegy minden harmadik napon látható nyáron). Látogatás a park nagyszerűen berendezett látogatóközpontjában, majd a szánhúzó kutya kenneleknél.
  Szállás: Denali Park hotel ***

  4. nap: Fairbanks fehér éjszakái

  Időjárás függvényében, fakultatív 70 perces reggeli repülés a Mt. McKinley körül. (A repülés az 5. napon is történhet.) Délelőtti indulással látogatás Fairbanksben, Alaszka legészakibb egyetemi központjában, az „Aranyszív Városban”. (Az utazás hossza kb. 2,5 óra egy irányban) Ismerkedés a város aranylázainak történetével, Fairbanks mai infrastruktúra központ funkciójával. Látogatás az egyetemi városrészben, az Észak Múzeumában (UAF). Rövid vezetés a belvárosba, majd séta a Chena folyó melletti parkban és az óvárosban. Fényképezés a Yukon Quest központnál, majd a Pioneers szobornál. Látogatás a város rendkívül színvonalas információs és kulturális központjában. Visszautazás a szálláshelyre a verőfényes esti órákban, rövid megállással Nenana városkájában.
  Szállás: Denali Park hotel ***

  5. nap: A grizzly medve tundrákon

  A Denali előterének tajgáját és tundráját is óriások uralják, hiszen a világon sehol nem figyelhető meg nagyobb tömegben grizzly medve vagy jávorszarvas, mint itt. A nemzeti park területén 650 arktikus növényfajt tartanak számon, és az óvatos természetjárók a fehér kosok mellett hiúzokat, sőt rozsomákokat is fényképezhetnek. A nemzeti park belső útvonalain csak helyi buszok közlekedhetnek, számos megállóval a leglátványosabb pontokon. Reggeli indulás a nemzeti park belső területeire, busszal. „Vadászat fényképezővel” a legszebb kiszálló-pontoknál. Beutazás a park bejáratától 130 km-re lévő Wander Lakes tóhoz. Kb. 1 órás séta, majd visszaindulás Thorofare -hágóhoz, ahonnan a legszebb kilátás nyílik a medvékben igen gazdag Mc Kinley folyóvölgyre és a Muldrow-gleccserre. Séta és a Denali csúcs fényképezése a Stony Hill hegyről, ahonnan elképesztő panoráma nyílik Észak-Amerika tetejére. (A békés alsó világból nehéz elhinni, hogy a Denalin 5.800 m magasság felett nem ritkák a -70C fokos hidegek és a 220-250 km/h szélviharok sem.) Délutáni utazás kifelé, a Toklat folyó völgyében, karibu megfigyeléssel. Kijutás a parkból a kora esti órákban. Szabadidő és vásárlási lehetőség a park bejáratának „vásárvárosában”.
  Szállás: Denali Park Hotel ***

  6. nap: Széchenyi Zsigmond karibu- és jávor vadászatának históriája

  Kora reggeli indulás Anchorage irányába, a „már jól ismert” útvonalon. Rákanyarodás Kenai-félszigetre, a Turnagain Arm tengeröböl déli partján.Az öböl az 1897-es aranyláz során vált híressé, mára a több méter szintkülönbségű apály-dagály jelensége miatt és a partról is sokszor látható beluga delfinek miatt látogatott. Útközben látogatás a Big Game Alaska állatmenedék központban. Az elárvult vagy sérült állatokat gondozó központ a legalkalmasabb hely arra, hogy másfél óra leforgása alatt egyszerre fényképezhessen a látogató jávorszarvast, bölényt, karibut (észak-amerikai rénszarvas), pézsmatulkot, fekete- és grizzly medvét. Délutáni utazás Seward-ba, a Kenai Fjords Nemzeti Park „kapuvárosába”. A város az alaszkai aranyláz kikötővárosaként született, majd 1957 óta az olajszállító vonalak egyik fő állomásává vált. A kikötő mellett található Alaska Sealife Center a valós környezetükben mutatja be az itt élő halakat és tengeri emlősöket, s a városban működik a nemzeti park információs központja, ahol felkészülhetünk a tengeri és jeges kalandokra. A Széchenyi Zsigmond által is használt és sokszor említett Van Gilder Hotel megtekintése.
  Szállás: Murphys Motel *** Szállás: Harbor View Inn ***

  7. nap: A Jégmezők és gleccserek világa

  Ezen a napon két hasonló, de mozgás örömében merőben különböző program között választhatnak a résztvevők: 1. 6 órás hajózás tengeri nagyvad és gleccser megfigyeléssel: Reggeli után felszállás hajónkra – kihajózással a Kenai Fjords Nemzeti Park nyílt óceáni vizeire. A madárszigetek (pl. lundák) megfigyelése, az útközben alánk kerülő óriások (kardszárnyú delfinek, hosszúszárnyú bálnák, Steller oroszlánfókák) fényképezésével. Ebéd és frissítő fogyasztás a fedélzeten. Felhajózás az egyik, borjazó gleccserben végződő fjordon. Az úszó jéghegyek, s a rajtuk élő fókák – illetve a rendkívüli értékű tengeri vidrák megfigyelése. Szerencsés esetben a fjordokba zuhanó, morajló jégtömbök fotózása.
  Délutáni visszaérkezés a kikötőbe, vagy 2,5 órás kajakozás a nemzeti park legnagyobb, zárt lagúnába borjadzó gleccsere a Bear fjordjában: Reggel 8:00 órakor találkozó a kajak programszervezők irodájában. Megismerkedés helyi vezetőinkkel, a felszerelések kiosztása, ellenőrzése. Kihajózás motorcsónakunkon a Resurrection Bay öböl „kijárata felé”. A partmenti jég- és hóborította láncok fényképezése. Útközben ismertető az Inside Passage hajóútvonalról, illetve a Bear (Medve) óriásgleccserről. Megérkezés a csendes vizű, úszó jéghegyek által borított belső öbölbe, majd evezés evezés a vízbe szakadt jéghegyei között, fóka és egyéb vadmegfigyeléssel.
  Délutáni visszaérkezés a kikötőbe. Közös látogatás (immár a csoport mindkét része) az Exit gleccser látogató-központban. Séta a gleccser nyelvéhez. Kérés esetén további fakultatív túralehetőség a gleccser oldalában felfelé.

  8. nap: Lazacok enciklopédiája; Alaszka orosz emlékei

  Reggeli indulással utazás a hófödte Kenai-hegység vonulatai között Coopers Landing, a félsziget lazachorgász és rafting paradicsoma felé. Utazás a Russian river torkolatához Széchenyi Zsigmond nyomán és útmutatásával, fényképszünettel a Russian River Ferry kompnál.
  Figyelem (!): Ez itt a világ legismertebb, legjobb lazachorgász területe – így csoportunk tagjain kívül mindenki hónaljig érő csizmákban, kezében botokkal és lazacokkal fog közlekedni!
  Rátérés a Skilak Lake útra , fényképszünetekkel a festői Skilak-tó partján. Utunk a Nemzeti Kenai Vadrezervátumon, Széchenyi Zsigmond néhai jávor vadászatának helyszínén vezet át, így a fényképezőink folyamatosan lövésre készen állnak. Rövid pihenő Soldotnában, a „Föld lazac fővárosában”, majd átutazás Kasilof-on át Ninilchikbe. Látogatás az Orosz templomnál, emlékezéssel a közelmúltig élő orosz hagyományokra. „Kagylózás” (clam keresés) Happy Valley tengerpartján, az Aleut-vonulat óriásvulkánjainak látványával. Szállásunk elfoglalása Homer városában. A másnapi fakultatív medve-les repülés előkészítése, majd látogatás a Kachemak Bay öbölbe nyújtózkodó Homer Spit földnyelven.
  Szállás: Aspen hotels Homer***

  9. nap: Óriásmedvék között

  A mai napon két program között választhatnak a résztvevők:
  1. Egész napos pihenő és szabadprogram. Homer óvárosában és a Homer Spit-en is számos látnivaló várja az érdeklődőket: Pratt Múzeum; Szigetek és Óceán látogató központ; Homer Spit Trail; The Salty Dawg világítótorony; Homer Harbor kikötő, vagy
  2. Repülős medveles a Lake Clark- vagy a Katmai Nemzeti Park és Rezervátum területén. A teljes program hossza 5-7 óra az aktuális helyszíntől függően. Repülés: 2 X 1 – 1,5 óra, a medvés terepen tartózkodás kb. 3 óra. Minden kiscsoportot tapasztalt pilóta – vadvédelmi szakemberek vezetnek. (Részvételi díj: 750,-USD/fő) Részletes tájékoztatót a résztvevők külön leírásban kapják meg.
  Délutáni szabad program – illetve a rendelkezésre álló időtől függően séta a Kachemak Bay öböl partjain.
  Szállás: Aspen hotels Homer ***

  10. nap: Tengerszemek hívó szava

  Egész napos utazás Anchorage-ba. Útközben sétákkal a Summit Lake (Hegytető-tó) vidékén, a Portage gleccser tövénél, illetve (ha az idő- és időjárás megengedi Girdwoodnál, az Aleyska sípályáknál. Kora esti visszaérkezés Anchorage-ba.
  Szállás: Aspen hotels Anchorage ***

  11 . nap: Anchorage

  Reggeli látogatás a legnagyobb könyves boltokban (térkép és szakkönyvvásárlási lehetőség). Járműveink leadása, szabadprogram Anchorage-ban.
  Szállás: Aspen Hotels Anchorage ***

  12.nap Anchorage

  Reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre, átszállással. Érkezés Budapestre a 13.napon.

  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!
  UNESCO Világörökségi helyszín: Wrangell - St. Elias Nemzeti Park (természeti).

  Programok

  Helyi, nem kötelező belépők: (helyszínen fizetendő)
  1. Denali Nemzeti Park helyi busz: 40,-USD + 15,-USD foglalási díj (indulás előtt fizetendő)
  2. Seward Alaska Wildlife központ: 20,-USD
  3. Anchorage Alaska Native Heritage Múzeum: 30,-USD
  4. Big Game Alaska Conservation központ: 20,-USD
  5. Bear gleccser kajakozás: 300,-USD (indulás előtt fizetendő)
  6. Kenai Fjords Nemzeti Park hajózás: 190,-USD
  7. Denali repülés: 440,-USD
  8. Katmai vagy Lake Clark repülős medveles: 750,-USD

  Tervezett menetrend (változhat)

  Július 12. Budapest – Amsterdam 06.30 – 08.40 KL1972 /kb. 2 óra 10 perc
  Július 12. Amsterdam – Seattle 09.55 – 11.11DL 143 / kb.10 óra 15 perc
  Július 12. Seattle – Anchorage 15.25 – 18.04 DL942 /kb.3 óra 35 perc

  Július 23. Anchorage – Seattle 07.45 – 12.18 DL1979 / kb. 3 óra 35 perc
  Július 23. Seattle – Amsterdam 13.48 – 08.45 (másnap) DL 142 / kb.10 óra
  Július 24. Amsterdam - Budapest 11.20 – 13.15 KL1975 / kb.2 óra

  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
  FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

  Utazás idegenvezetője

  Az út idegenvezetője Gőgös Norbert.
  Gőgös Norbert geográfus, utazásszervező, a Magyar Földrajzi Társaság Expedíciós Szakosztályának titkára. Az ELTE TFK-n szerzett diplomájának szakpárja: történelem. Csoportos körutazásainak elsődleges célterülete Közép- és Belső-Ázsia, Észak-Amerika, valamint a Kárpát-medence. Publikációs témakörei többek között - a törökségi népek és sztyeppei íjfeszítő birodalmak múltja; a nomád kultúrák néprajza; Észak-Amerika és a sarkkörök természeti földrajza, élővilága; a magyar földrajzi felfedezések és kutatóutak kultúrtörténete. Hobbija a munkája és a természetjárás – a Görgényi-havasoktól - Alaszkáig és az Altájig. Kedvenc városai: A Selyemút nagyvárosai Isztambultól – Szamarkandig. Kedvenc szállodája: a mongol sztyeppék jurtái. Kedvenc itala: A jó szívvel adott székely üdvözlőpálinka. Három kislány boldog édesapja.

  Az út idegenvezetője Simay Győző.
  "Az utazás iránti szeretetemet egyértelműen szüleimnek köszönhetem, akik egészen kis korom óta sokat utaztak velem. Gyerekként két évet Floridában éltem, ott nagyon sokat tanultam az amerikai életszemléletből, amelynek fontos jellemzője, hogy „meg tudod csinálni”, amit a mai napig is vallok. Aztán középiskola és egyetem alatt is nagyon sokat jártam Európát, biciklivel, stoppal, vonattal, autóval, amivel lehetőségem volt, de az igazán nagy áttörést az egyetem után Írországban töltött évem hozta: rátaláltam egy „világ körüli repülőjegyre”, amivel 4 hónap alatt megkerültem a földet és kinyílt a világ! Rájöttem, hogy Európán és az USA-n kívül is nagyon sok érdekes és nekem tetsző dolog van! Miután hazajöttem, dolgoztam filmben, rendezvényszervezőként, futárként, de mindig az utazás körül járt az agyam, így lettem 2010-ben idegenvezető. Turistaként és/vagy idegenvezetőként bejártam az összes kontinenst, közel 80 országban fordultam meg összekötve a hobbimat a munkámmal. Minden utazásnál célom, hogy az utasok ne csak a természeti, vagy épített szépségeket lássák, hanem az Életet, ahogy a helyiek élik. Ehhez a korábbi egyéni útjaim is nagyon sok segítséget adnak. Vallom továbbá, hogy bármely tárgynál többet ér egy maradandó emlék!"

  Ismerje meg Alaszkát!

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 40962

  Az alapár tartalmazza

  - 11 éjszakai szállást helyi szálláshelyek kétágyas szobáiban és lodge-okbanrepülőjegyet illetékkel melynek értéke 610 000 Ftmegadott programokathelyszíni közlekedést kisbusszalmagyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - ESTA engedély díjakb. 13 000 FtDenali Nemzeti Park helyi buszkb. 50 USDútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításétkezésekkb. 25 - 30 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár508 000 Ft fakultatív programokbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 60 USD

  USA, USA körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!