Florida, Key-szigetek és New Orleans

Nyaralás azonosító szám: 42355
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás repülővel, menetrend szerinti járattal, elhelyezés helyi 3 csillagos szállodában és motelek 2 ágyas szobáiban, reggelis ellátással.
  Miért ez az út?
  1. FLORIDA ÉS A KEY-SZIGETEK: Florida, a Mexikó-öböl trópusi félszigete, ötvözi az amerikai és a karibi latin életforma jellegzetességeit: nagyszerű infrastruktúra, igen jó ellátás, még-jobb kubai zenével. A kellemes klíma és gondozott, pálmaligetes fehér homokos strandok mellett, világszerte ismertek az UNESCO védelem alatt álló, Everglades Nemzeti Park élőlényei, valamint a 200 km hosszan elnyúló Key-szigetek korall zátonyai és lágy türkiz vizei. Lehet – kell ehhez még valamit hozzá tenni? – kérdezhetjük.
  2. Itt található a Kennedy Űrközpont, a világ legnagyobb látogatható űrkutatási létesítménye; Palm Beach a milliomosok nyaralóvárosa és Fort Lauderdale, az óceánjáró luxushajók világközpontja is..
  3. NEW ORLEANS: Az „Elfújta a szél” és az amerikai dél világának legismertebb kikötője. A Mississippi múltjának, sajátos kreol kultúrájának és a XIX. századi Amerika romantikájának „élő muzsikája”. Francia hagyományai ma is élnek – az USA egyik „európai szeglete”. Beceneve Big Easy (Nagy Lazaság) – zenei élete ma is világhírű, kocsmái és bárjai száma és értéke (szinte) felbecsülhetetlen.

  Kis létszámú csoport, max. 9 fő! UNESCO Világörökségi helyszínek, magyar idegenvezetés.

  2021-es dátum és ár tájékoztató jellegű! Várható véglegesítés: 2020. év vége.

  Körutazás leírása

  1 nap: Miami Beach az Art Deco világa

  Kora délutáni érkezés után transzfer a Miami Beach -en lévő szálláshelyre. Esti látogatási lehetőség az Art Deco negyed legnépszerűbb éttermeiben és szórakozó helyein.
  Szállás Miami Beach-en.

  2. nap: Miami, Élet a „Kis-Havannában”

  Délelőtti látogatás „Kis Havanna” belvárosában. Séta Miami modern felhőkarcolói és az egyedi hangulatú Bayfront Park éttermei, üzletsorai között. Sörözési lehetőség a jacht kikötőben található Hard Rock Caféban, élőzene kísérettel. Délutáni strandolás a sokmérföldes Miami Beach-i strandon. Esti séta és részvételi lehetőség az Ocean Drive valamelyik utcai party-ján
  Szállás Miami Beach-en.

  3. nap: A Sunbelt (Napfényöv) demográfiai sajátosságai, Az óceánjáró turizmus

  Reggeli után utazás az Aranyparton, a milliomosok üdülőhelye, Palm Beach érintésével a pálmaligeteiről és óceánjáró kikötőjéről híres Fort Lauderdale-ba. Látogatás a Flamingo Gardens botanikus és állatkertben, a névadó madarak megfigyelésével. Ellátogatunk a személyforgalmi kikötő üzleteinél, az óriás tengerjárók fényképezése, majd szabadidő a belvárosban. Késő délutáni továbbutazás Cape Canaveral irányába.
  Szállás Cape Canaveral közelében.

  4. nap: Az űrkutatás története

  Rövid reggeli utazás, majd egész napos látogatás a Kennedy Űrközpont ban. Az űrhajózás „világ-fővárosa” az emberi személyzettel utazó űrjárműveknek, és rakétáknak egyaránt otthont ad. A buszon bejárható óriási terület külön érdekessége a háborítatlan madár- és vad-világ (az indítások okozta robajt megszokva a területen rengeteg keselyű, aligátor és tengeri tehén él). Az indítótornyok biztos távolságban épített tornyokból figyelhetők meg. A páratlanul gazdag látnivalók közül is kiemelkedik a 150m magasságú szerelőcsarnok, a gigászi méretű Apollo űrhajó és a „belülről is kipróbálható” űrrepülőgép. A világ talán legnagyobb szimulátora, az Apollo 11 vezérlőközpontja az indítás látvány, hang és mozgás hatásait élteti át a látogatókkal. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre.
  Szállás Cape Canaveral közelében.

  5. nap: Florida őslakosai, Az Everglades Nemzeti Park

  Kora reggeli indulással (kb. 07:00 óra) vezetés a félsziget központi tóvidékén át, az Okeechobee-tó- tól északra. Néhány szó a világon egyedülálló Everglades trópusi, mozgó vizes prérijéről. A déli órákban megérkezés a Big Cypress Rezervátum bejáratához. Vezetés a Wagon Wheel Road és Birdon Road mocsárvidékein, majd kb. 1 órás fakultatív Airboat motorcsónakozási lehetőség . Közös látogatás a Big Cypress Swamp (Mocsár) Látogatóközpont ban, majd behajtás a Loop Road ra, a mocsárban létrehozott egyetlen útra, fotószünetekkel a legszebb pontokon. Az egyedülálló, védelem alatt álló trópusi ősmocsár a Seminola és Miccosukee indiánok rezervátuma is. A vidéket átszelő országút nemzeti festői útvonal. A park számos kígyó és trópusi növényfaj utolsó menedékhelye, a gyalogutak mellet aligátorokkal, krokodilokkal és pumákkal találkozhatnak a szerencsések. Sötétedéskor indulás a szállásunkra, menet közben bevezetéssel az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Everglades Nemzeti Park különleges látnivalóiba, természeti értékeibe. Esti érkezés Homestead városába.
  Szállás Homesteadban.

  6. nap: Az Everglades Nemzeti Park állatvilága

  A világon egyedülálló nemzeti park belső területeinek felfedezése: Pa-hayooke – gyalogtúra a „Füves-víz kilátónál, Mahogany Hammock – séta a mahagóni őserdőben, West Lake – gyaloglás az édes-sós vizű tó feletti fajárdákon és pálma dzsungelben, Flamingo – madármegfigyelés az Egyesült Államok legdélebbi kontinentális pontján.
  Szállás Homesteadban.

  7. nap: Élet a korallzátonyokon

  Reggeli indulás a Florida Keys szigetek trópusi búvárparadicsomába. Vezetés a szigetek közötti világhírű Overseas Highway úton. Néhány a fontosabb megállókból: Islamorada szigetei: Hurrikán Emlékmű és a Robbie’s Marina kikötő. Marathon szigetei: Stirrup Key Posta és strandolási lehetőség a Sombrero Beach strandján. A 7 Mile Bridge híd fotózása Captain Pip kikötőjéből, majd a rendelkezésre álló időtől függően második strandolásunk a Bahia Honda Park ban. Esti érkezés Key West körzetébe.
  Szállás Key Westen körzetében.

  8. nap: A karibi kalózok valós históriája

  Key West, a néhai karibi kalózközpont, mára az Egyesült Államok egyik legszebb üdülővároskájává vált. Az elsüllyedt (kalóz)hajók kincsein kívül óriási vonzerőt jelentenek a halászkikötő éttermei, és a sokszínű karibi kavalkád. Strandolás és pihenés.
  Fakultatív programlehetőségek (idegenvezető kísérettel):
  1./ Ernest Hemingway házának meglátogatása,
  2./ A Világítótorony Múzeum meglátogatása,
  3./ Mel Fisher Kincskiállítás megtekintése.
  Szállás Key West körzetében.

  9. nap: Miami-ból - New Orleans-ba

  Reggeli indulással visszautazás a Miami repterére (kb. 4 óra vezetési idő – forgalomtól függően). Délutáni elrepülés New Orleans -ba, Louisiana állam legnagyobb városába. New Orleans ( franciául La Nouvelle-Orléans) 1803-ig Új-Franciaország déli központja, egy különleges, önálló világ: Múltja, kreol dialektusa és konyhája, kreol zenéje, francia-spanyol építészete – az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kulturális központjává emelik. A XIX. században, az ültetvényes világnak köszönhetően a Mississippi folyam legnagyobb és New York City után az USA második legnagyobb kikötőjévé nőtt. Megérkezés után utazás szállodánkba. Esti látogatás a „The Big Easy” (A Nagy Lazaság – a város egyik beceneve) méltán híres szórakozó negyedében, a French Quarter ben (Francia negyed). Séta és kocsmajárás a Bourbon Street leghíresebb csehóiban (Pat O ’Briens; Johnny White’s; The Famous Door; Spirits on Bourbon stb, erőnktől függően).
  SzállásNew Orleans-ban.

  10. nap: New Orleans és az amerikai dél muzsikája

  Reggeli utazás kétfedelű városnéző buszon (18 felszállási helyszínnel – „mississippi-nyi” látnivalóval). A Garden District legszebb palotáinak, kertjeinek fotózása, rövid sétával. Városnézés a Vieux Carré -ben (Francia negyed): Francia Piac – Szent Lajos Katedrális – csoportkép készítése Jeanne D Arc aranyszobránál. Az 1803-as Louisiana Purchase (Louisiana megvétele) történetének rövid áttekintése. Pihenő és rövid szabadidő a Jackson Square téren, az óváros központjában. Séta a Mississippi partjára. 2 órás lapátkerekes hajókirándulás a város panorámáinak élvezetével. Délutáni látogatás New Orleans ultramodern felhőkarcoló negyedében – bevásárlási lehetőség. Este további fakultatív kocsmázási lehetőség, amerikai – francia - és spanyol italokkal. Búcsú New Orleans fényeitől.
  Szállás New Orleans-ban.

  11-12. nap: Hazautazás

  Késői kijelentkezés a hotelből, szabadidő és vásárlás. Esti elrepülés Budapestre, átszállással. Éj a repülőn. Hazaérkezés a 12. napon, a délutáni órákban.

  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszín: Everglades Nemzeti Park (természeti).

  Tervezett menetrend (változhat)

  November 07. Budapest - Philadelphia 11:25 - 16:00 AA 097 kb. 10 óra 30 perc
  November 07. Philadelphia - Miami 17:50 - 20:55 AA 2595 kb. 3 óra

  November 15. Miami - New Orleans 16:09 - 17:20 AA 4647 kb. kb. 2 óra
  November 17. New Orleans - London 21:20 - 11:00 (másnap) AA 9183 kb. 8 óra 40 perc
  November 18. London - Budapest 13:20 - 16:50 AA 6685 kb. 2 óra 30 perc

  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
  FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

  Utazás idegenvezetője

  Az út idegenvezetője Simay Győző.
  "Az utazás iránti szeretetemet egyértelműen szüleimnek köszönhetem, akik egészen kis korom óta sokat utaztak velem. Gyerekként két évet Floridában éltem, ott nagyon sokat tanultam az amerikai életszemléletből, amelynek fontos jellemzője, hogy „meg tudod csinálni”, amit a mai napig is vallok. Aztán középiskola és egyetem alatt is nagyon sokat jártam Európát, biciklivel, stoppal, vonattal, autóval, amivel lehetőségem volt, de az igazán nagy áttörést az egyetem után Írországban töltött évem hozta: rátaláltam egy „világ körüli repülőjegyre”, amivel 4 hónap alatt megkerültem a földet és kinyílt a világ! Rájöttem, hogy Európán és az USA-n kívül is nagyon sok érdekes és nekem tetsző dolog van! Miután hazajöttem, dolgoztam filmben, rendezvényszervezőként, futárként, de mindig az utazás körül járt az agyam, így lettem 2010-ben idegenvezető. Turistaként és/vagy idegenvezetőként bejártam az összes kontinenst, közel 80 országban fordultam meg összekötve a hobbimat a munkámmal. Minden utazásnál célom, hogy az utasok ne csak a természeti, vagy épített szépségeket lássák, hanem az Életet, ahogy a helyiek élik. Ehhez a korábbi egyéni útjaim is nagyon sok segítséget adnak. Vallom továbbá, hogy bármely tárgynál többet ér egy maradandó emlék!"

  Ismerje meg Floridát!
  Nyaralás azonosító száma: 42355

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi repülőjegyet illetékkel (melynek értéke kb. 419 000 Ft)10 éjszakai szállást
  - helyi 3* szállodákban és motelek 2 ágyas szobáibanmagyar nyelvű idegenvezetőbelföldi repüléstmegadott programokathelyszíni közlekedést kisbusszal

  Az alapár nem tartalmazza

  - ESTA ügyintézéskb. 13 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításétkezésekkb. 25 USD/fő/nap (mindennapi élelem beszerzése bevásárló központokban)egyágyas felár502 400 Ftbelépők (helyszínen fizetendőek)kb. 195 USD

  USA, USA körutazás nyaralás, éves átlaghőmérséklet

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!