Körutazás Vietnamban

Nyaralás azonosító szám: 40840
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Körutazás információk

  Utazás menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással, elhelyezés helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobában, 1 éjszaka hajón a Halong-öbölben, reggelis ellátással, a körutazás alatt 8 ebéd, a hajón teljes ellátással (italok nélkül).

  Miért ez az út?
  1. Mert minden fontos látnivalót tartalmaz, amit Vietnámban elsőre látni kell - a csodálatos Halong-öböltől a smaragdzöld rizsföldekkel és pálmafákkal szegélyezett Mekong-deltáig.
  2. Mert kiváló ár-érték aránnyal bír a programunk.
  3. Mert a helybeliek kedvessége, az ételek különlegessége remekül egészíti ki és teszi még hangulatosabbá az utazásunkat.

  Kis létszámú csoport, max. 20 fő! Társítási garancia! Audio guide-ot biztosítunk 15 főtől!
  2021. őszi indulási időpont és ár tájékoztató jellegű!

  Körutazás leírása

  1. nap: Budapest - Hanoi

  Indulás a délutáni órákban Budapestről menetrend szerinti repülőjárattal.

  2. nap: Hanoi

  Hajnali átszállás után érkezés Hanoiba a délutáni órákban, transzfer a szállodába a szállás elfoglalása után szabad program.
  Szállás Hanoiban (1 éj). Szállás: MK Premier Boutique Hotel 4*

  3. nap: Hanoi - Halong-öböl

  Reggelit követően elutazás a Világörökség részévé nyilvánított Halong-öbölbe, Vietnám egyik legszebb természeti látványosságához. Kihajózás a „Leszálló sárkány” smaragdzöld öblébe, melyet kis szigetek (megközelítően 3000 sziget), különleges formájú mészkő sziklaképződmények, barlangok tarkítanak.
  Ebéd, vacsora és szállás a hajón (1 éj). Szállás: Dynasty Cruise 4*

  4. nap: Halong-öböl - Hanoi

  Reggeli a fedélzeten, majd csónakázás a Luon barlanghoz, közben az öböl szépségeinek további felfedezése. Kikötés előtt könnyű ebéd (brunch) a fedélzeten, majd a kikötőből transzfer Hanoiba. Este az egyedülálló és különleges vízi bábszínház előadást tekintün meg.
  Szállás Hanoiban (1 éj). Szállás: MK Premier Boutique Hotel 4*

  5. nap: Hanoi

  Délelőtt városnézés Hanoiban, amely érinti Ho Chi Minh – a modern Vietnám megalapítójának mauzóleumát, a koloniális stílusú Kormányzói Palotát, az „Egylábú” Pagodát, majd az Irodalom Templomaként ismert 1070-ben alapított és Konfuciusznak dedikált első vietnámi egyetemet, ahol megismerkedhetnek a vietnámi kézírás művészetével is. Ezután látogatás a Néprajzi Múzeumba, majd riksába, kerékpárra ülve a „36 utca” néven emlegetett Hanoi óvárosának felfedezése.
  A városnézés után elrepülés Danang városába, érkezés után transzfer a szállodába Hoi Anba (4 éj). Szállás: Le Pavillon Boutiqe Hotel &Spa 4*

  6. nap: Hoi An

  Délelőtt gyalogos városnézés Hoi An ősi városában. Végigsétálunk a kereskedők házai között, majd megtekintjük egyik legfőbb látványosságát, a „400 éves” Japán Fedett Hidat, a csodálatos fafaragásairól ismert dísztermet (Assembly Hall) és a helyi piacot. Ebéd után hajókázunk a Thu Bon folyón, először meglátogatjuk a Than Ha fazekas falut, ahol elsajátíthatjuk a fazekasság mesterfogásainak alapjait és élvezhetjük a helyi lakosok mindennapi életét.Délután fakultatív kirándulási lehetőség My Son-ba, a Champa királyság idejében épült templom komplexumba. Az élményekben gazdag nap végén transzfer a szállodába.

  7. nap: Thanh Nam - Cam Thanh - Tra Que - Hoi An

  Reggeli után ellátogatunk a folyóparton fekvő Thanh Nam halászfaluba, majd tradicionális vietnámi kerek csónakba szállunk és felfedezzük Cam Thanh 7 hektáros, vízbe hajló kókuszpálma ültetvényét. Ezután ellátogatunk a piacra, ahol az árusoktól minden érdekességet megtudhatunk a vietnámi konyha fontos kellékeiről és hozzávalóiról. Tra Que fűszer faluban csodálatos fűszernövények között sétálhatunk, ahol a mai napig több száz éves technikákat alkalmaznak a földművelésben és növénytermesztésben, majd megérkezünk mai házigazdánkhoz, ahol már üdvözlőitallal várnak minket. Rövid frissítő masszázs (láb, fej, nyak, váll) után megismerkedünk a helyi szakáccsal, aki bevezet minket az igazi vietnámi konyhaművészet rejtelmeibe. A közös főzőlecke után elfogyasztjuk, amit főztünk.

  8. nap: Hoi An - Ba Na Hills

  A mai napon Ba Na Hills csodálatos látnivalóit fedezzük fel, a Linh Ung pagodát és buddha szobrot, majd nem utolsó sorban a tavaly nyáron átadott „Arany hidat”, melyet a sziklából kiemelkedő két hatalmas kéz tart a magasba. Ebéd útközben.

  9. nap: Hoi An - Hue

  Reggeli után elhagyjuk Hoi Ant és Hue-be utazunk. Délelőtt meglátogatjuk a Császári Fellegvárat, ahol a Nguyen dinasztia uralkodott 1802-1945 között. Utunk során meglátogatjuk a Zászló tornyot (Flag Tower), a Dél Kaput, a Kilenc Dinasztikus Urnát, a Kilenc Szent Ágyút, a Thai Hoa Palotát, és a Tiltott Lila Várost, majd Minh Mang mauzóleumát. Ebéd útközben. A program után vásárlási lehetőség a Dong Ba Piacon.
  Szállás Huében (1 éj). Szállás: Romance Hotel 4*

  10. nap: Hue - Saigon

  Reggeli után lehetőségünk nyílik egy élvezetes hajókirándulásra a Parfüm folyón. Hajókázás közben megtekintjük az ikonikus Thien Mu pagoda elegáns, hét szintes nyolcszögletű tornyát, amely Hue jól felismerhető jelképévé vált. Látogatást teszünk Tu Duc császár sírjánál. Ebéd útközben, majd transzfer a repülőtérre, elutazás Saigonba, másik nevén Ho Chi Minh városba.
  Szállás Saigonban (2 éj). Szállás: Muong Thanh Grand Saigon Centre 4*

  11. nap: Saigon - Cu Chi alagutak

  Délelőtt látogatás a híres Cu Chi alagutakhoz. Az eredeti alagútrendszer hossza 200 km volt, de ebből mára már csak 120 km maradt meg. A vietnámi háború alatt a vietkongok kórházakat, lakásokat, fegyvertárolókat, iskolákat rendeztek itt be, gyakorlatilag a föld alatt éltek és innen indították a támadásaikat is. Ebéd után városnézés Saigonban, látogatás az Újraegyesítési Palotához, majd a Notre Dame (Miasszonyunk) Katedrálishoz és a gyarmati időkből megmaradt jellegzetes épületek megtekintése kívülről: Dong Khoi utca, Continental Hotel, Operaház, Városháza, Régi Postahivatal.

  12-13. nap: Saigon - Mekong-delta - Budapest

  Reggeli után kirándulás a Mekong-deltához a természet egyik csodálatos szépségű képződményéhez, melyet a smaragdszínű rizsföldek, a gazdag élővilág és a holtágak jellemeznek. Először hajóra szállunk meglátogatjuk a híres Cai Be úszópiacot. Majd tovább hajózva gyönyörködünk a tájban, a különböző ültetvényekben. Ezután meglátogatunk egy rizspapír készítő műhelyet, kókuszcukorka készítőt és pattogatott rizs készítőt, hogy megismerkedjünk a deltavidék lakói által készített legfontosabb termékekkel. Tovább hajózunk a csatornákon és élvezzük a vidék megnyugtató világát, megfigyelhetjük a helyi farmerek és halászok mindennapi életét. Ebéd után pihentető séta, majd visszahajózás, kikötés után utazás Saigonba,transzfer a repülőtérre. Késő este indulás Budapestre menetrend szerinti járattal, átszállással.Érkezés Budapestre a 13. napon.

  A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

  UNESCO Világörökségi helyszínek: Ha Long-öböl (természeti), Hue My Son templom együttes, Hoi An városa.

  Programok

  My Son kirándulás: 15 000 Ft

  További információk

  Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók.
  FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.
  Útlemondási és BBP (betegség-, baleset-, poggyász) biztosítás
  Útlemondási (storno) biztosítást minden szolgáltatás részvételi díjából számolunk.Az útlemondási biztosítás mértéke: 2,2%. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben az útlemondási és BBP biztosítást együtt rendelik meg, abban az esetben útlemondáskor az utast nem terheli önrész.

  Endrei Judit ajánlása

  "Életem első ázsiai útja Vietnámba vezetett - még televíziósként. Azonnal beleszerettem ebbe az európai ember számára olya távoli trópusi világba. Minden kedvemre volt, a harsogó színekben pompázó növények, a semmi máshoz nem hasonlítható fűszeres illatok, a különleges ételek. Első pillanattól tetszett az emberek kedvessége, és még a kerékpárosok, motorosok színes, nyüzsgő forgataga sem riasztott el. Sokszor gondolok vissza erre a csodálatos utazásra. Régóta visszavágyom, ha még egyszer eljutnék oda, nem hagynám ki a gyönyörűséges Ha Long öblöt, és mindenképpen átugranék Kambodzsába, hogy végre lássam Angkort, az őserdőből kiszabadított khmer templomok ősi városát, Kambodzsa szívében."

  Ismerje meg Délkelet-Ázsiát!
  Nyaralás azonosító száma: 40840

  Az alapár tartalmazza

  - nemzetközi és belföldi repülőjegyeket illetékekkel (melyek értéke összesen kb. 320.000 Ft)10 éjszakai szállást
  - helyi 4*-os szállodákban
  - egy éjszaka hajón a Halong-öbölbenreggelit
  - a körutazás alatt 8 ebédet
  - a hajón teljes ellátást (italok nélkül)helyszíni közlekedéstbelépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhozmagyar nyelvű idegenvezetést

  Az alapár nem tartalmazza

  - vízum kb.19 000 Ftútlemondási biztosítás 2,2 % vagy választható COVID-19 fedezettel 4%borravalók kb. 70 USD/fő

  Egyéb költségek

  - BBP biztosításegyágyas felár 168 000 Ftfakultatív My Son kirándulás15 000 Ft

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!