Vietnám - Laosz - Kambodzsa nagykörút

Nyaralás azonosító szám: 27138
További indulási időpontok »
  Sajnos nem található utazás!

  Utazás leírása

  Vietnám - Laosz - Kambodzsa nagykörút.
  Utazás
  Budapesti indulással, menetrend szerinti járatokkal, átszállással.
  Szállás
  4*-os szállodában (helyi besorolás), igény szerint van lehetőség 3*-os vagy 5*-os szállodák foglalására is.
  Ellátás
  Reggeli, a 3., 4. és 6. napon ebéd, a 3. napon vacsora is.
  Idegenvezetés
  A helyi, angol nyelvű idegenvezető Hanoi-ban, a repülőtéren várja az utasokat.
  Minimum létszám
  15 fő.
  Vízumdíjak
  Vietnám: 50,- USD/fő, Laosz: 30,- USD/fő, Kambodzsa: 30,- USD/fő.
  Mindegyik vízumhoz 2 db igazolványkép szükséges!
  A részvételi díj tartalmazza
  - Repülőjegyet budapesti indulással, menetrendszerinti járatokkal,
  - a körutazás programját helyi, angol nyelvű idegenvezetővel és magyar nyelvű csoportkísérővel,
  - a körút során utazást légkondicionált járművel,
  - szállást kétágyas szobákban reggelis ellátással,
  - ebédet a 3., 4. és 6. napon, vacsorát a 3. napon,
  - hajózást a Ha Long-öbölben és a Mekong deltán,
  - belépőjegyeket.
  Külön fizetendő
  - Reptéri illeték,
  1,5% útlemondási biztosítás,
  - vízumdíj a helyszínen,
  - borravalók,
  - ajánlott betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás.

  Program

  1. nap
  Elutazás Budapestről Vietnámba, átszállással.
  2. nap
  Érkezés a fővárosba, Ha Noi-ba. Transzfer a szállodába.
  3. nap
  A Vörös-folyó deltáján keresztül vezet az út a Ha Long-öbölhöz, ahol hajóra szállnak. A hajó kiköt a Titop-szigetnél, lehetőség nyílik strandolásra, illetve a hely tetejére kapaszkodva gyönyörködhetnek a kilátásban (éjszaka a hajón).
  4. nap
  Napfelkeltekor részt vehetnek egy Tai Chi órán, miközben a hajó továbbhalad a Meglepetések barlangja felé. Pihenés a hajón, majd visszaérkezés a kikötőbe, ahonnét a transzfer visszaviszi az utasokat Ha Noi-ba (szállás Ha Noi-ban).
  5. nap
  Egész napos túra keretében ismerkednek meg a főváros legfőbb látnivalóival, úgy, mint a Ho Chi Minh komplexum (Ho Chi Minh mauzóleuma, lakóháza, Elnöki Palota és az "egy oszlopú" pagoda), a Tran Quoc pagoda, az Irodalom Temploma, a Ngoc Son templom és a város egyik múzeuma (Történeti múzeum vagy Néprajzi Múzeum). Ha marad idő, ellátogatnak a 36 régi utcáról híres óvárosba. Transzfer a repülőtérre, késő délután utazás Laoszba, Luang Praban-ba (szállás Luang Prabang-ban).
  6. nap
  Luang Prabang a Mekong és a Nam Khan folyók mellett fekszik, Laosz szellemi és kulturális központja. Az UNESCO Világörökség része, számos templom, francia koloniális építészeti emlékek, barátságos helyiek teszik mindenki számára felejthetetlenné. Hajóval indulnak a Pak Ou barlangokhoz, ahol több ezer arany Buddha szobor látható. Visszaérve Luang Prabang-ba felfedezik a város nevezetességeit, mint pl. a Királyi Palota és a fenséges templomok (szállás Luang Prabang-ban).
  7. nap
  Reggeli után rövid látogatást tesznek a város legrégebbi templomához (Wat Sene) majd a Wat Xieng Thong-hoz, ahol az "élet fáját" ábrázoló színes üvegmozaik látható. A következő állomás Ban Xang Khong falu, ahol a helyiek selyem, pamut és papírárukat készítenek. Ezután transzfer a repülőtérre, utazás Kambodzsába (szállás Siem Reap-ben).
  8. nap
  A nap programja Angkor felfedezése. Az egész napos kirándulás keretében a Déli-kapu felől indulva ismerhetik meg az ősi romokat, a hatalmas, kőből faragott emberi arcokat, melyek ma az UNESCO Világörökség részét képezik. A leghíresebb látnivalók a Bayon Templom, a Királyi Palota, a Phimeanakas templom, az Elefántok terasza, a Leprás Király terasza és Angkor Wat. Ez az építészeti remekmű a 12. században épült és mintegy 210 hektáron terül el. Számos galéria, könyvtár, pavilon, kisebb udvarok és források találhatók a területen, ellensúlyozva a magas tornyokat. Persze, nem maradhat ki a Ta Prohm templom sem, amit mára benőttek a dzsungel hatalmas fügefái és kúszónövényei. Ha az idő engedi, a Phnom Bakheng-hegy tetejéről nézhetik meg a naplementét (szállás Siem Reap-ben).
  9. nap
  Reggeli a szállodában, majd Siem Reap-től délre indulnak a Tonle Sap tóhoz, ahol hajóra szállnak, hogy megismerhessék egy úszó falu életét. Ezt követően egy, a helyi fiatalokat támogató szervezetet látogatnak meg, aminek célja, hogy életben tartsák az ősi Khmer hagyományokat. Délután a nyüzsgő "Régi piac"-on folytatódik a program, ezt követően pedig egy, a 18. században épült, különleges falfestményekkel díszített pagodát néznek meg. Transzfer a repülőtérre, visszautazás Vietnámba, Saigon-ba. Érkezés után a szálláshely elfoglalása.
  10. nap
  Reggeli után látogatás Cu Chi "földalatti városába". A 200 km hosszú alagútrendszer a Viet Cong-ok lakó- és búvóhelye volt az amerikaiakkal vívott háború idején. Ezt követően félnapos városnézés következik Saigon-ban: Notre Dame katedrális, Postahivatal, Újraegyesítés Palotája, kínai negyed (szállás Saigon-ban).
  11. nap
  Délelőtt Cai Be felé utaznak, ahol motoros hajóra szállnak. Meglátogatnak egy rizspapír készítő családot, majd az úszó piacot. Délután kb. másfél órás gyalogos kirándulás keretében ismerkedhetnek meg a békés vidéki élettel (szállás Saigon-ban).
  12. nap
  A nap első felében szabad program, majd a kora délutáni órákban transzfer a repülőtérre, hazautazás.
  13. nap
  Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

  Utazási iroda hazai besorolás
  Nyaralás azonosító száma: 27138

  Segítségre van szüksége?

  Hívjon minket , hétfőtől péntekig 10-18 óra között

  + 36 1 785 8492

  Kérdése van? Hívjon most!